2022. 01. 19. Szerda Sára, Márió napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 20:00

Sport

Ausztrália újra kitoloncolta Novak Djokovicot

Pénteken magyar idő szerint kora reggel az ausztrál bevándorlásügyi miniszter visszavonta a szerb Novak Djokovic vízumát és ezzel a sportolót újra kitoloncolták az országból - jelentette a BBC.

Az ausztrál bevándorlásügyi miniszter, Alex Hawke tehát meghozta a döntését.

 Az ausztrál kormány második alkalommal vonta vissza Djokovic vízumát, aki úgy tartózkodik az országban, hogy egyetlen oltással sem rendelkezik a koronavírus ellen. 

 Éltem azzal a jogommal amely miniszterként megillet. Novak Djokovic vízumát töröltem, mégpedig azon az alapon, hogy ez a döntés közérdek volt Ausztráliában"- ez áll a bevándorlásügyi miniszter közleményében, aki így folytatta:

A döntés meghozatalakor alaposan tanulmányoztam a Belügyminisztériumtól, az Ausztrál Határőrségtől és Djokovic úrtól kapott információkat.

A Morrison-kormány határozottan elkötelezett Ausztrália határainak védelme mellett, különösen a COVID-19 világjárvány kapcsán."

 A törvény lehetővé teszi a miniszter számára, hogy mindenkit kitoloncoljon, akiről úgy véli, hogy potenciálisan veszélyeztetheti az ausztrál emberek egészségét, biztonságát vagy az ország rendjét.A kitoloncolás azután történt, hogy Djokovic hazudott a bevándorlási hatóságnak. Hazug nyilatkozatot tett az utazási űrlapján – amelyben azt állította, hogy az érkezését megelőző 14 napban nem utazott el máshova, miközben valójában Spanyolországban járt.

A lépés azt is jelenti, hogy Djokovicsot valószínűleg három évre eltiltják új ausztrál vízum megszerzésétől.

A szerb játékos azonban a hírek szerint nem adja fel, s kész bíróságon újra megtámadni a miniszter döntését. Az idő azonban sürget, mert az év első Grand Slam versenye hétfőn elkezdődik. A verseny sorsolását már egy nappal korábban megejtették, s Djokovic neve ott van a főtáblán az első kiemelt helyen.

Amennyiben egy újabb bírósági döntés a szerb világelsőnek ad igazat, akkor az országban maradhat, de kérdés, hogy a hétvégén lesz-e olyan bíró és bíróság, amely ezt a döntést meghozza. Jelen állás szerint Djokovicnak a lehető legrövidebb időn belül el kell hagynia az országot.

Ausztrália először 2022. január 6-án vonta vissza az oltásellenes nézeteiről ismert Djokovic vízumát. Azon a napon, amikor a szerb sportoló megérkezett az ötödik kontinensre. Az ügy hatalmas botrányt kavart. Djokovicot azonnal egy karanténhotelbe vitték, ahol 5 napot töltött. Közben a sportoló ügyvédei keresetet nyújtottak be a bíróságon, s a későbbi tárgyalás során a bíró a szerb játékos számára kedvező döntést hozott. Így szabadulhatott ki Djokovic a karanténotelből, így kezdhette meg az edzéseket és így kerülhetett fel a neve az év első Grand Slam versenyének főtáblájára.

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Jeges srácok

Hogyan készül a tökéletes jégkocka? Ennek járt utána Juhász Milán kollégánk és ellátogatott a jeges srácok műhelyébe.

Radar - Ákos az Arénában

A koronavírus miatt új időpontra került át a decemberre tervezett nagyszabású Ákos koncert, így az évzáró eseményből évindító lett, most szombaton este 8 órától rendezik meg.

Radar - 19 éves rekorder pilóta

Elképesztő teljesítményt nyújtott az a csupán 19 éves lány, aki a mai napon érkezett vissza Belgiumba, miután 51 ezer kilométert megtéve körberepülte a Földet.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!