2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 06:30

Sport

A Paks ellen is folytatódott az Újpest kudarcsorozata

A listavezető Paks 2-1-re győzött az Újpest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

  • A Paks ellen is folytatódott az Újpest kudarcsorozata

A vendégek sikerükkel biztosan élen a maradnak, míg a hazaiak sorozatban ötödik vereségüket szenvedték el.

OTP Bank Liga, 15. forduló:

Újpest FC-Paksi FC 1-2 (1-1)

----------------------------

Szusza Ferenc Stadion, 3078 néző, v.: Berke

gólszerzők: Varga B. (24.), illetve Könyves (23., 11-esből), Hahn (63.)

sárga lap: Mörschel (55.), Kastrati (78.), Tajti (91.), illetve Lenzsér (37.)

Újpest FC:

----------

Molnár Zs. - Kastrati, Anculasz (Hall, 57.), Kosanovic, Tamás - Onovo - Varga B. (Kiss T., 66.), Mörschel (Mack, 75.), Tajti, Csoboth (Ganea, 75.)- Ambrose (Sasere, 66.)

Paksi FC:

---------

Szappanos - Lenzsér (Szabó B., 83.), Kinyik, Szabó J. - Kovács K., Papp, Horváth K. (Földi, 88.), Mezei, Osváth - Könyves (Böde, 71.), Hahn (Szélpál, 83.)

Az újpesti szurkolók a mérkőzés előtt élőképpel emlékeztek meg a Megyeri úti stadion névadója, Szusza Ferenc születésének századik évfordulójáról. A lelátón kirajzolódott a legendás futballista arcképe, a kerítésre pedig egy idézet került ki tőle: "engem idekötött minden, a gyermekkor, a barátok, az újpesti utcák és a Megyeri úti stadion".

Az első negyedórában az iramra nem lehetett panasz, de helyzet nem alakult ki, mert a játékosok nem tudtak az ellenfél védelmi vonala mögé kerülni. A játékrész derekán a gyors gólváltástól megélénkült a találkozó, amelyen a lila-fehérek kerültek fölénybe, de a fővárosi csapat Szappanos bravúros védései miatt nem tudott fordítani, így a két együttes döntetlennel vonulhatott az öltözőbe.

Térfélcserét követően valamelyest visszavettek a tempóból a csapatok, de így is mindkét fél előtt adódott egy-egy nagy lehetőség, azonban a hazaiaknál Ambrose, a vendégeknél pedig Könyves várt túl sokat, így a védők utolérték és szerelték a két csatárt. A Paks fokozatosan átvette az irányítást, fölénye pedig hamar góllá érett, miután egy bal oldali szöglet után Hahn fejelt a kapuba. A fővárosiak megzavarodtak a bekapott góltól, így az éllovas többször eldönthette volna a három pont sorsát, azonban Molnár három-négy alkalommal is óriási védéssel tartotta meccsben a csapatát. Az Újpest a hajrában sem tudott újítani, így a Paks megérdemelten diadalmaskodott.

Borítókép: Molnár Zsombor, az Újpest kapusa (k) büntetőből gólt kap a a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában játszott Újpest FC - Paksi FC mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2023. december 3-án. MTI/Szigetváry Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

A magyar jégkorong-válogatott remek játékkal, 6-2-re győzte le a dél-koreai csapatot a bolzanói divízió I/A-világbajnokság keddi játéknapján, így két forduló után százszázalékos.
Nyertese lehet Szoboszlai Dominik az új főnök érkezésének

Nyertese lehet Szoboszlai Dominik az új főnök érkezésének

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a Feyenoordot irányító holland Arne Slot lesz Jürgen Klopp utódja a Liverpool vezetőedzői posztján. A Ferencváros és a DVTK korábbi holland labdarúgója, a visszavonulása uán ugyancsak edzőnek állt Julian Jenner jól ismeri Slotot, és elmondta, szerinte Szoboszlai Dominik mire számíthat az edzőváltás után.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!