2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Csíksomlyói pünkösdi búcsú

Következik:

Híradó 13:00

Sport

A magyar kajakozó szerb színekben indulhat a riói olimpián

Benedek Dalma három olimpiáról maradt le, a riói játékokon országváltása miatt már szerbként vehet részt. A világbajnok kajakozó a Hír TV sportmagazinjában, a Stopperben azt mondta: nem vágyik vissza a magyar versenyrendszerbe. Szerbia színeiben Benedek Dalma már világkupát és Európa-bajnokságot is nyert, korábbi magyar versenytársai előtt.

Magyar vizeken, de már külföldi színekben versenyez Benedek Dalma. A világbajnok kajakozó tavaly elsőként jelentette be, hogy Szerbiában folytatja pályafutását. A váltás nem forgatta fel az életét, továbbra is Magyarországon él és készül. Szerb színekben viszont már a magyarokat veri a világversenyeken. Először a szegedi világkupán állhatott a dobogó tetejére, majd az Európa-bajnokságon nyert két aranyérmet. A magyarok megtapsolták a versenyek után. „A szegedi világkupán én álltam fel a dobogó legfelső fokára, akkor is nagyon izgultam, hogy mi lesz, hogy lesz, hogy fogad a magyar közönség és ott is elég nagy tapsot kaptam” – mondta a kajakos.

Benedek Dalma hosszú éveken keresztül szállította az Eb- és vb-címeket Magyarországnak, idén viszont már a szerb himnusz szólt győzelme után. „Furcsábbnak gondoltam, mint amilyen volt, érdekes, hogy át tudtam élni és hasonló érzések voltak bennem, mint amikor a magyar himnuszt játszották nekem. Persze nagyon sokat számít az embernek, ha a saját hazája himnusza szól, de itt arra gondoltam, hogy ez nekem szól, ezt értem játsszák” – fogalmazott.

Benedeknek nem hiányzik a magyar versenyrendszer, az állandó válogatók. A szegedi világkupán kiharcolta az Eb- és vb-részvételt, így nyugodtan készülhet a fontos világversenyekre. „Nem voltam annyira stresszes, mint a tavalyi évben, ahol öt kilót fogytam nagyjából a válogató előtt, mert olyan idegbeteg voltam, ez változott, most sokkal lazábban veszek dolgokat.”

Benedek Dalma eddig három olimpiáról maradt le, a 2016-os riói ötkarikás játékokon már szerb színekben indulhat.

Részleteket 21.30-kor a Hír TV Stopper című műsorában láthatnak, ahol azt is megtudhatják, hogyan készül a Mezőkövesd története első élvonalbeli labdarúgó-mérkőzésére.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Élőben közvetítjük a csíksomlyói búcsút + videó

Élőben közvetítjük a csíksomlyói búcsút + videó

A szombati nagymisét, amire több százezer zarándokot várnak, a Hír Televízió is élőben közvetíti. A műsorfolyam 11 órától indul, a 11:30-kor kezdődő misét honlapunkon, youtubeos csatornánkon és facebookos oldalunkon is élőben lehet követni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megvan Szoboszlaiék új vezetőedzője

Megvan Szoboszlaiék új vezetőedzője

A jelenleg a Feyenoordot irányító holland Arne Slot váltja Jürgen Kloppot a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzői posztján.
A Paks történelmi diadala

A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!