2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A Sajdik 03:00

Sport

A kormány finanszírozza a Haladás-stadiont

Teljes egészében a kormány finanszírozza a Szombathelyi Haladás új stadionjának megépülését. A projekt 9,6 milliárd forintba kerül. A területen csütörtökön pályabejárást tartott Vígh László, a kiemelt sportlétesítményekért felelős kormánybiztos és Hende Csaba honvédelmi miniszter. Az építkezés jövő tavasszal indulhat.

„Az első csapatban a 23 játékosból 20 saját nevelésű...” – Az eredményes utánpótlással büszkélkedett a Haladás vezetőedzője a sportfejlesztésekért felelős kormánybiztosnak.

A szombathelyi stadiont teljesen újjáépítik. „Megkérdeztük már az igényét a különböző szakosztályoknak, hogy mit tartalmazzon a létesítmény, és amikor olyan stádiumba ér a tervezés, hogy külső jegyeket lehet már látni, akkor nyilvánvalóan természetesen megkérdezzük a szombathelyieket” – közölte Puskás Tivadar polgármester.

A sportlétesítmény-fejlesztésekért felelős kormánybiztos a pályabejáráson megosztotta a korábbi beruházások tapasztalatait. „A pálya tájolásától kezdve az öltözők kialakításán át, az új sportcentrum kialakításán keresztül; hogyan, milyen energetikával építsük fel a létesítményt, milyen technológiával. Szombathely polgárai számára rendelkezésre áll ez a tapasztalat” – közölte Vígh László kormánybiztos.

A kormány a költségvetés pluszbevételeiből, a munka üteméhez igazodva fedezi a 9,6 milliárd forintos költségeket. „Úgy gondolom, hogy heteken belül a kormány elé tudjuk vinni ezt a részletes előterjesztést, amely valamennyi technikai menetrendet érintő finanszírozási és egyéb kérdésekre választ fog adni” – közölte Hende Csaba országgyűlési képviselő.

Szombathely önkormányzata külön céget alapít az építkezés lebonyolítására. A társaság felügyelőbizottsági elnöke a helyi ellenzék delegáltja lesz. Az építkezés jövő tavasszal kezdődhet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: Múlt nélkül nem lehet jövőt építeni + videó

Orbán Viktor: Múlt nélkül nem lehet jövőt építeni + videó

Hogyha nincs a futballnak jövője, akkor elvész a múltja is – így összegezte Orbán Viktor, a Szerelemfoci című kötet eszenciáját. A miniszterelnök a könyv bemutatóján azt mondta: a magyar futball megszakítottsága ellenére mindig képes volt arra, hogy helyreállítsa a folytonosságot.
Döntött a búcsúról Toni Kroos

Döntött a búcsúról Toni Kroos

A nyári Európa-bajnokság után befejezi pályafutását a házigazda, magyar csoportellenfél német válogatott labdarúgója, Toni Kroos.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!