2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Saját ügyvédje hazudtolja meg Donald Trumpot

Hír TV

2018. július 27., péntek 13:04, frissítve: péntek 16:11

Saját ügyvédje hazudtolja meg Donald Trumpot. Michael Cohen szerint az amerikai elnök hiába állítja, hogy nem tudott a két éve a Trump Towerben történt titkos találkozóról emberei és egy orosz delegáció tagjai között, valójában előre értesítették az eseményről. Közben az orosz befolyás ügyében nyomozó bizottság vezetője már az elnök Twitter-üzeneteit is vizsgálni kezdte, hogy bizonyítsa: Trump tudatosan akadályozza az igazságszolgáltatás munkáját. Az amerikai elnök nemrég mindkét vádra reagált, természetesen a Twitteren, és továbbra is mindent tagad.

Donald Trump hírhedt Twitter-üzeneteiből nyílt nemrég kiállítás Los Angeles-ben. A tárlaton mindenki megtalálhatta a kedvencét. Természetesen nem maradhatott ki az a bejegyzés, amelyben Trump boszorkányüldözésnek minősítette az elnökválasztási kampány orosz befolyásolása miatt elrendelt büntetőeljárást.

A boszorkányüldözés visszatérő kifejezés a tweet-ekben. Az elnök tagadja, hogy kampánystábjának tagjai Vlagyimir Putyin embereivel összejátszva járatták le Trump demokrata ellenfelét, Hillary Clintont.

Trump rövid szöveges kirohanásait árgus szemmel figyeli a büntetőeljárást irányító különleges ügyész is. Robert Mueller elkezdte vizsgálni az elnök Twitter-üzeneteit, hogy bizonyítsa: Trump tudatosan akadályozza az igazságszolgáltatás munkáját.

Az ügyészi vizsgálat középpontjában azok az üzenetek állnak, amelyekben az elnök azoknak a kormány-tisztviselőknek ment neki, akik nem voltak hajlandók akadályozni Mueller munkáját. A nagy kérdés az, hogy Trump nyomásgyakorlása hivatali hatalommal való visszaélésnek minősül-e.

Közben szép lassan kiderül, hogy az elnök sokkal többet tudhatott az oroszok machinációiról, mint azt állítja. Egykori ügyvédje, Michael Cohen szerint Trump pontosan tudta, hogy bizalmasai Trump akkori főhadiszállásán, a New York-i Trump Towerben találkoztak titokban az oroszokkal. Cohen kijelentette: személyesen volt jelen, amikor ifjabb Donald Trump jelezte az apjának, hogy orosz tisztviselőkkel találkoznak, akik segítséget ígértek Hillary Clinton lejáratásához. Cohen jelezte: állítását szívesen megismétli tanúként, tehát igazmondási kötelezettsége tudatában a Mueller vezette különleges vizsgálóbizottság előtt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!