2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Szomszédaink a magyarok - Auzstria, Horvátország, Szlovénia 23:10

Külföld

Zsákutcába jutottak a tűzszüneti egyeztetések Izrael és a Hamász között + videó

Evakuálásokkal és légicsapásokkal folytatódott a Hamász elleni háború ma, miután tegnap véget ért a tűzszünet. A gázai egészségügyi minisztérium közölte, hogy tegnap óta legalább 193 palesztin vesztette életét. A libanoni Hezbollah fegyveresei is újból támadást indítottak Izrael ellen.

  • Zsákutcába jutottak a tűzszüneti egyeztetések Izrael és a Hamász között + videó

Hatalmas robbanás rázta meg a Gázai Övezet egyik települését. A Gázavárostól délre található településen lakóépületeket ért támadás.

Izraeli repülőgépek bombázták és tüzérség is lőtte a települést. A lakók szerint a várost a háború kezdete óta a legsúlyosabb támadás érte. Az izraeli támadások folytatódtak Gáza város ellen is.

Ezt megelőzően az Izraeli Védelmi erők szórólapokon és telefonos üzenetek segítségével utasították a lakosságot, hogy bizonyos városrészeket hagyjanak el.

Közzétettek egy interaktív evakuációs térképet is, amelyen zónákra osztották fel az övezetet. Ezen jelölik a gázai lakosoknak, hogy merre hajtanak végre katonai akciót, így az emberek elkerülhetik ezeket a körzeteket.

A hadsereg arra hívta fel a figyelmet, hogy a Hamász fegyveresei folytatják a civilekkel kapcsolatos korábbi harci taktikájukat. Vagyis a polgári épületek közelébe telepítik a hadi infrastruktúrát.

Az izraeli hadsereg azt közölte, hogy egy nap alatt mintegy 400 célpontot semmisítettek meg. A Hamász által felügyelt egészségügyi minisztérium adatai szerint pedig a harcok kiújulása óta legkevesebb 193 palesztin vesztette életét, és 650-en megsebesültek.

Kamion érkezik a Rafah-i határátkelőn keresztül a gázai övezetbe - még a tűzszünet idején. Az izraeli miniszterelnök tanácsadója kiemelte, országa elkötelezett a segélyezés fenntartása mellett és visszautasította azokat a vádakat, hogy a Gázai övezetnek ne lenne biztonságos része.

Az amerikai alelnök közben Dubajban kijelentette, az Egyesült Államok semmilyen körülmények között nem fogja engedni, hogy palesztinokat kényszerrel telepítsenek ki a Gázai övezetből vagy Ciszjordániából, illetve ostrom alá vegyék a Gázai övezetet vagy megváltoztassák a határait. Kamala Harris azonban világossá tette, hogy a Hamász nem maradhat uralmon a Gázai övezetben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer show - A NATO ma már nem védelmi, hanem támadó erő + videó

Bayer show - A NATO ma már nem védelmi, hanem támadó erő + videó

Kell-e NATO és ha igen, akkor minek? - tette fel a kérdést Földi László titkosszolgálati szakértő a Bayer show-ban. Az egykori hírszerző emlékeztetett, évekkel ezelőtt a magyar kormány is felvetette az európai fegyveres erők felállítását az Észak-atlanti Szerződés Szervezete helyett. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hajószerencsétlenség történt a Níluson

Hajószerencsétlenség történt a Níluson

Elsüllyedt egy munkásokat szállító komphajó vasárnap a Níluson, Kairó közelében, és a balesetben legalább három ember meghalt - közölte az egyiptomi egészségügyi minisztérium.
Orosz bombatámadás érte Ukrajna keleti részét + videó

Orosz bombatámadás érte Ukrajna keleti részét + videó

Irányított légitámadást indított Donyeck régiója ellen Oroszország. A támadásban megrongálódott egy pályaudvar és a környező lakóházak. Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy az orosz csapatok folytatják az előrenyomulást.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!