2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napindító 04:00

Külföld

Zelenszkij úgy táncol, ahogy Németország fütyül?

Meglehetősen nagy megdöbbenést keltett a diplomáciai adok-kapok, amelynek Ukrajna és egyik legfontosabb szövetségese, Lengyelország között lehettünk tanúi a napokban – írja a Magyar Nemzet. Miért mehettek ennyire messzire az ukránok, mi állhatott Zelenszkij elnök éles szavai mögött? Jerzy Kwasniewski, az Ordo Iuris Intézet igazgatótanácsának elnökét kérdezte a Magyar Nemzet.

  • Zelenszkij úgy táncol, ahogy Németország fütyül?

– Ahhoz, hogy megértsük az elmúlt napok eseményeit, egy kicsit vissza kell tekintenünk arra, mit tett a lengyel kormány és a lengyel nép az ukránokért közvetlenül az invázió után – mondta a Magyar Nemzetnek Jerzy Kwasniewski, a lengyel Ordo Iuris Intézet igazgatótanácsának elnöke. – Ha összeadjuk a közvetlenül az ukrán kormánynak nyújtott segítséget, a menekülteknek nyújtott juttatásokat és a klasszikus értelemben menekültnek nem tekinthető, de a háború miatt Lengyelországba átköltöző ukránok millióinak nyújtott támogatást, akiknek a lengyel kormány ugyanolyan szociális juttatásokat biztosított, mint a saját állampolgárainak, azt látjuk, hogy Lengyelország globálisan Ukrajna legnagyobb támogatója volt – magyarázza a szakértő. És nem csupán a lengyel kormány, de az egyszerű polgárok is mindent megtettek az Ukrajnából érkezőkért, saját otthonaikba fogadva be őket.

Lengyelország stratégia célja, hogy fennmaradjon a független Ukrajna, amely Európa-barát, és hajlandó csatlakozni vagy legalább együttműködni az európai struktúrákkal az orosz struktúrák helyett. Egy olyan Ukrajna, amely modern, alkotmányos, igazságos, korrupciómentes közigazgatást épít fel, amely nyitott az európai és lengyel befektetésekre, és amely nyitott és barátságos a lengyel vállalkozókkal − nyújtott betekintést hazája céljaiba Kwasniewski.

A teljes cikket a Magyar Nemzet online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarországnak ismét igaza lett

Magyarországnak ismét igaza lett

A tudományos állásfoglalás szerint 2050-ig a klímasemlegesség nem érhető el atomenergia nélkül. Magyarország régóta atomenergia-párti, amely miatt számos kritika érte. Most úgy tűnik, a dubaji klímacsúcson fordulat történt a nemzetközi közösség álláspontjában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!