2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Zelenszkij 325 millió dollárt kapott ezúttal az Amerikai Egyesült Államoktól

Az Egyesült Államok új, Ukrajnának szánt katonai segélycsomagot jelentett be, miközben Joe Biden amerikai elnök a Fehér Házban fogadta Volodimir Zelenszkijt, miután az ukrán elnök szenátorokkal találkozott a Kapitóliumban. A segélycsomag légvédelmi rendszereket és más fegyvereket tartalmaz.

  • Zelenszkij 325 millió dollárt kapott ezúttal az Amerikai Egyesült Államoktól

Ismét Washingtonba látogatott az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij pedig ezúttal sem távozott üres kézzel: az Egyesült Államok 325 millió dollárt, átszámítva több mint 100 milliárd forintot küld Ukrajnának. Joe Biden a híres Ovális Irodában is fogadta az ukrán elnököt.

"Megtiszteltetés, hogy újra a Fehér Házban és az Ovális Irodában köszönthetem. Korábban már az ENSZ-ben is elmondtam a héten, hogy senki sem lehet biztonságban a világon, ha nem állunk ki Ukrajna szabadsága mellett" - mondta Joe Biden az ukrán elnöknek.

A legújabb amerikai segélycsomag két részből áll: 128 millió dollárt biztonsági támogatásként kapnak az ukránok, míg 200 millió dollár értékben fegyvereket és felszereléseket is szállít Kijevnek az amerikai Egyesült Államok. A washingtoni látogatás eredményeivel Volodimir Zelenszkij is elégedett volt.

"Jó egészséget kívánok ukrán honfitársaim! Nagyon fontos volt a washingtoni látogatás, jelentős eredményeket sikerült elérni. Találkoztam Biden elnökkel és a csapatával. Az új védelmi csomagban légvédelmi rendszereket, ágyúkat, lőszert és mérnöki felszerelést is kapunk" - üzente az ukrán elnök hazájának.

Zelenszkij ugyanakkor csak a remélt segély töredékét kapta meg: Joe Biden ugyanis további 24 milliárd dollárt, azaz közel 9 ezer milliárd forintot kért Ukrajna számára - a kongresszus republikánus többsége ezt azonban nem szavazta meg.

De nem ez volt az egyetlen kellemetlen pillanat az ukrán elnök látogatása során: Volodimir Zelenszkij fel akart szólalni az amerikai Kongresszus két házának együttes ülésén, de elutasították. Az Egyesült Államok Képviselőházának republikánus elnöke arra hivatkozott, hogy a zsúfolt törvényhozási hét miatt nem volt elég idő a meghallgatásra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!