2022. 01. 21. Péntek Ágnes napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 12:50

Külföld

Viszontválasz Orbántól: A valódi antiszemitizmus Brüsszelben van

Orbán Viktor reagált a kritikákra. Azt mondta: egy 108 oldalas dokumentumban mindenre választ adtak. Az ellenzéki magyar politikusoknak, akik megszavazzák a jelentést azt üzente: jobban utálják őt, mint amennyire a saját hazájukat szeretik. A korrupcióra reagálva úgy válaszolt: Magyarországon minden pályázat nyilvános, bárki elindulhat rajta.

A kormányfő szót ejtett a CEU-ról. Az egyetem honlapjáról idézett. Azt írják: a CEU működése a jövőben is biztosított. Az egyetem akkreditációja érintetlen. Orbán Viktor szerint a migráció elleni küzdelem nem pártkérdés, éppen ezért kész az ügyben bármely ellenzéki párttal együttműködni. Az antiszemitizmus vádjára azzal válaszolt, hogy szerinte a valódi antiszemitizmus Brüsszelben van. Ezt mutatják szerinte az Izrael elleni támadások.

A Néppártból jövő kritikákra is reagált. Azt üzente a Fideszt is magába foglaló párcsaládnak, hogy „gyengék vagyunk, és úgy táncolunk, ahogy a szocialisták és a liberálisok fütyülnek, ezen pedig változtatni kell.” Szerinte a Néppárt elveszítette karakterét. Orbán Viktor hangsúlyozta a Fidesz nem lép ki a pártcsaládból és nem is zárhatják ki őket onnan. „Minket 1997-1998-ban az azóta elhunyt Helmut Kohl hívott meg a Néppártban, így onnan csak ő tehetne ki minket, de ő sajnos már nem él.”

Végül a Sargentini-jelentésről azt mondta: nem a magyar kormányt akarják elítélni, hanem a Magyarországot.

„Abszurd vita”

A vita utáni sajtótájékoztatón Orbán Viktor úgy fogalmazott: abszurd a vita és abszurd az egész helyzet. Szerinte a magyar emberek áprilisban döntöttek. Ez a jelentés pedig arra kényszerítené a magyar kormányt, hogy ne a választók, hanem az Európai Parlament döntését tekintse evidensnek.

A kormányfő hangsúlyozta: „a kommunista időkben beszéltek velünk utoljára így, ahogy azt néhány EP-képviselő megengedte magának”.

Ismét kiemelte: minden párttal hajlandó együttműködni az illegális migráció megakadályozása érdekében, tartozzon az bármilyen politikai oldalhoz.

Szakértők a Hír TV stúdiójában a beszédről

Simon János politológus a beszédet követően azt emelte ki, hogy Orbán Viktor viszontválaszában egyértelműsítette, hogy elküldtek minden érintettnek egy dokumentumot, amiben részletesen ad választ a kormány a kérdéses pontokra, amelyeket a Sargentini-jelentés is kifogásol.

Boros Bánk Levente számára a Tanú című filmet idézi a vita, ami nem volt allkalmas érdemi párbeszédre. „Antipátiák, megnyilvánulások, személyes ideológiai meggyőződések kivetítése” – így összegezte a majd három órás beszédet a politológus. Végül feltette a kérdést, vajon hányan olvasták el a 65 oldalas jelentést és a 108 oldalas választ, tények és válaszok alapján. „Koncepciós eljárás”– vélte.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Halálos tűz Mándokon

Péntek hajnalban kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy harminckét négyzetméteres lakóház Mándokon.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!