2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Viszontválasz Orbántól: A valódi antiszemitizmus Brüsszelben van

Orbán Viktor reagált a kritikákra. Azt mondta: egy 108 oldalas dokumentumban mindenre választ adtak. Az ellenzéki magyar politikusoknak, akik megszavazzák a jelentést azt üzente: jobban utálják őt, mint amennyire a saját hazájukat szeretik. A korrupcióra reagálva úgy válaszolt: Magyarországon minden pályázat nyilvános, bárki elindulhat rajta.

  • Viszontválasz Orbántól: A valódi antiszemitizmus Brüsszelben van

A kormányfő szót ejtett a CEU-ról. Az egyetem honlapjáról idézett. Azt írják: a CEU működése a jövőben is biztosított. Az egyetem akkreditációja érintetlen. Orbán Viktor szerint a migráció elleni küzdelem nem pártkérdés, éppen ezért kész az ügyben bármely ellenzéki párttal együttműködni. Az antiszemitizmus vádjára azzal válaszolt, hogy szerinte a valódi antiszemitizmus Brüsszelben van. Ezt mutatják szerinte az Izrael elleni támadások.

A Néppártból jövő kritikákra is reagált. Azt üzente a Fideszt is magába foglaló párcsaládnak, hogy „gyengék vagyunk, és úgy táncolunk, ahogy a szocialisták és a liberálisok fütyülnek, ezen pedig változtatni kell.” Szerinte a Néppárt elveszítette karakterét. Orbán Viktor hangsúlyozta a Fidesz nem lép ki a pártcsaládból és nem is zárhatják ki őket onnan. „Minket 1997-1998-ban az azóta elhunyt Helmut Kohl hívott meg a Néppártban, így onnan csak ő tehetne ki minket, de ő sajnos már nem él.”

Végül a Sargentini-jelentésről azt mondta: nem a magyar kormányt akarják elítélni, hanem a Magyarországot.

„Abszurd vita”

A vita utáni sajtótájékoztatón Orbán Viktor úgy fogalmazott: abszurd a vita és abszurd az egész helyzet. Szerinte a magyar emberek áprilisban döntöttek. Ez a jelentés pedig arra kényszerítené a magyar kormányt, hogy ne a választók, hanem az Európai Parlament döntését tekintse evidensnek.

A kormányfő hangsúlyozta: „a kommunista időkben beszéltek velünk utoljára így, ahogy azt néhány EP-képviselő megengedte magának”.

Ismét kiemelte: minden párttal hajlandó együttműködni az illegális migráció megakadályozása érdekében, tartozzon az bármilyen politikai oldalhoz.

Szakértők a Hír TV stúdiójában a beszédről

Simon János politológus a beszédet követően azt emelte ki, hogy Orbán Viktor viszontválaszában egyértelműsítette, hogy elküldtek minden érintettnek egy dokumentumot, amiben részletesen ad választ a kormány a kérdéses pontokra, amelyeket a Sargentini-jelentés is kifogásol.

Boros Bánk Levente számára a Tanú című filmet idézi a vita, ami nem volt allkalmas érdemi párbeszédre. „Antipátiák, megnyilvánulások, személyes ideológiai meggyőződések kivetítése” – így összegezte a majd három órás beszédet a politológus. Végül feltette a kérdést, vajon hányan olvasták el a 65 oldalas jelentést és a 108 oldalas választ, tények és válaszok alapján. „Koncepciós eljárás”– vélte.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Válaszcsapásról döntött Izrael

Válaszcsapásról döntött Izrael

Az izraeli hadikabinet hétfő délután megtartotta a harmadik ülését is az iráni támadás óta, és döntöttek arról, hogy választ adnak Irán támadására – írja a Sky News.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!