2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Bundicsfilm 11:00

Külföld

Visszhang: mindenképp egy bohóc jut hatalomra

Heteken belül megalakulhat az új olasz kormány, jelentette ki Giorgio Napolitano államfő Berlinben. Az olasz elnök korábbi terveivel ellentétben nem találkozott a német ellenzék kancellárjelöltjével, miután a politikus bohócnak nevezte Silvio Berlusconit és az 5 Csillag Mozgalmat vezető Beppe Grillót. Utóbbi nemrég jelezte: csak kívülről támogatna egy olyan kormányt, amelyet a választásokon győztes balközép koalíció hozna létre.

Még mindig a meglepően jó választási eredményét ünnepli Silvio Berlusconi, akinek pártja a második legtöbb szavazatot szerezte a vasárnap és hétfőn tartott voksoláson. A botrányhős volt kormányfő videoüzenetben köszöntötte híveit. „Olaszok milliói mutatták ki támogatásukat a szavazataikkal, szabad férfiak és nők, akik továbbra is büszkén akarnak élni egy szabad országban, amelyben a polgárok a lehető legjobban élhetnek. Bárcsak megölelhetnék mindenkit egyenként, hogy megköszönhessem nekik, hogy megújították a hitüket bennem és a politikai küldetésünkben, hogy megvédhessük a családi vállalkozásokat és a szeretetünket a szabadság és Olaszország iránt” – fogalmazott a volt olasz miniszterelnök.


Berlusconi öröme azonban nem lehet teljes. A választást megnyerő balközép koalíció nem az ő pártjával kötne szövetséget, hanem a Beppe Grillo komikus vezette 5 Csillag Mozgalommal. Grillo viszont nem hajlandó részt venni semmilyen hivatalos koalícióban, csak kívülről támogatná a kormányt.

Közben Németországban Berlusconin és Grillón is gúnyolódott az ellenzék vezéralakja, Angela Merkel szociáldemokrata kihívója. „Kissé megrémít, hogy két bohóc nyert. Egy hivatásos bohóc, aki nem is sértődik meg, ha úgy hívják Grillo, és egy másik, aki egy tesztoszteron-túltengéses bohóc” – mondta a német szociáldemokrata kancellárjelölt, Peer Seinbrück.  

Steinbrück kijelentései miatt az olasz államfő lemondta régóta tervezett találkozójukat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újbudán is változás kell

Újbudán is változás kell

A kerület megállt a fejlődésben, egy helyben toporog, ami az élet minden területén megmutatkozik – erről beszélt a Magyar Nemzetnek Király Nóra, a Fidesz–KDNP újbudai polgármesterjelöltje.
Napirend előtti felszólalások - élőben a HírTV műsorán

Napirend előtti felszólalások - élőben a HírTV műsorán

Egynapos ülést tart ma az Országgyűlés. Interpellációk és az azonnali kérdések után vita lesz az európai ügyek bizottsága jelentéséről, amelyet a baloldal magyar érdekkel szembeni brüsszeli politikai akcióinak a feltárását célozta.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!