2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

A Pál utcai fiúk

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Külföld

Victor Ponta: Nincs valódi probléma a két nép között

Victor Ponta hamis provokációnak nevezte a székely zászló miatt kirobbant magyar–román vitát. A román kormányfő szerint nincs valódi probléma a két nép között.

Az MSZP meghívására Budapestre látogat márciusban Victor Ponta – a román miniszterelnök ezt egy hétfő esti tévévitán jelentette be. A műsorban hamis provokációnak nevezte a székely zászló miatt kirobbant magyar–román vitát. A román kormányfő szerint nincs valódi probléma a két nép között, mert mindkét állam lakói európai polgárok. A székely zászló használatáról egyébként Martonyi János külügyminiszter is tárgyal majd román kollégájával bukaresti látogatásakor.


Székely zászló kerülhet a román parlamentre. A házelnök javaslata alapján felváltva függesztenék ki a 41 romániai megye – így Hargita és Kovászna – zászlóit a bukaresti törvényhozás épületére. Seres Dénes háznagy azt mondta: a házbizottság támogatta a házelnök javaslatát, de a részletekről nem beszéltek. Az RMDSZ-es politikus hozzátette: nem hiszi, hogy a házbizottság tagjai tisztában voltak azzal, hogy így – Hargita megye jelképeként – a vitatott székely zászló is kikerülhet a román parlamentre. „Nem megalapozott vita. Ha Hargita vagy Kovászna megyének van egy zászlója, azt éppen úgy el kell fogadni, mint Krassó-Szörénynek vagy Dambovita megyének. Ha sor kerül erre az intézkedésre, akkor nyilván fel fogják húzni a székely zászlót is” – fogalmazott Seres Dénes RMDSZ-es képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ekkora árra senki sem számított + videó

Ekkora árra senki sem számított + videó

Halálos áldozatai is vannak a heves esőzéseknek világszerte. Irán, több arab állam és Oroszország is komoly áradásokkal küzd. Ezrek voltak kénytelenek elhagyni lakóhelyüket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!