2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Vérbosszú: egymillió dolláros vérdíjat tűztek ki egy Hamász-terrorista fejére + videó (18+)

Egy izraeli beduin család egymillió dollárt (350 millió forintot) ajánlott fel annak, akinek bármilyen információja van arról a Hamász-terroristáról, aki október hetedikén meggyilkolta fiát, Oszama Abu Asszát – adta hírül a The Jerusalem Post. A cikk szerint a férfi egyike volt annak a 240 embernek, akivel a Gázai övezet közelében megrendezett zenei fesztiválon végeztek.

  • Vérbosszú: egymillió dolláros vérdíjat tűztek ki egy Hamász-terrorista fejére + videó (18+)

A terroristák által használt autó kamerájának felvételeiből kiderül, az áldozatot előbb levetkőztették, megkínozták, majd agyonlőtték - írja a Magyar Nemzet.

Korábbi híradások szerint a férfi a Gázai övezet közelében egy zsidó közösségben dolgozott biztonsági őrként. Mikor a Hamász terroristáinak hiába könyörgött arabul, előbb megverték, majd golyóval a fejében és testében találtak rá. Egy 12 éves kislányt és 4 éves kisfiút hagyott maga után.

"Annak ellenére ölték meg, hogy tudták, nem zsidó. Tudni akarjuk, ki a felelős ezért. A mi kultúránkban ez vérbosszút követel"

– nyilatkozta az áldozat nagybátyja.

Utol fogjuk érni a terroristát, bárhol is legyen. Ha Izraelben vagy Jordániában van családjuk, akkor az apját, a testvéreit, a nagybátyjait. Megfizetnek ezért! – ígérték. 

Azt nem tudni, hogy a család mivel foglalkozik, hogy egymillió dolláros vérdíjat tűzzön ki a férfi gyilkosainak fejére.

Izraelben becslések szerint 200-300 ezer beduin él, egy jelentős részük még mindig nomád életformát folytat. A népcsoportot gyakran arab kisebbségként határozzák meg, nyelvük is arab, vallásuk pedig az iszlám. A Hamász terroristái tehát nemcsak hogy nem zsidóval, de ráadásul egy muszlimmal végeztek. Igaz, a beduinok remek harcosok és sivatagi nyomolvasók, gyakran az izraeli hadseregnek is megbecsült tagjai - jelent meg a Magyar Nemzeten.

"A testvérem arab, akárcsak ők, és sosem volt katona" – árulta el viszont az agyonlőtt férfi öccse.

A terrortámadásnak nem Oszama Abu Assza volt az egyetlen beduin áldozata: legalább heten a rakéták miatt haltak meg, nyolc emberrel pedig az október hetedikei mészárlás során végeztek. Hetüket pedig minden valószínűség szerint elhurcolta és túszként tartja fogva a Hamász.

18

Figyelem! Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek.

  • Ha ön elmúlt 18 éves, az "Elmúltam 18 éves" gombra kattinthat, és a tartalom az ön számára elérhető lesz.
  • Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem vagyok még 18 éves" gombra, így ez a tartalom az ön számára nem lesz elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!