2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Vegyi hulladék kerülhet az ukrán termőföldekbe? + videó

Egy francia újságíró leránthatja a leplet Ukrajna és Alexander Soros megállapodásáról – ha igaz, amit állít.

  • Vegyi hulladék kerülhet az ukrán termőföldekbe? + videó

Novemberben egy olyan megállapodás született Ukrajna és a Soros-birodalom között, amelynek értelmében 400 négyzetkilométer termékeny ukrán földterületet terveznek elkülöníteni amerikai és európai vegyipari, gyógyszerészeti és olajipari cégektől, például a Dow Chemicaltól, a DuPonttól származó mérgező vegyi hulladékok eltemetésére – legalábbis ezt állítja Jules Vincent francia újságíró, aki a közösségi oldalán tette közzé a leleplező információkat, hívja fel rá a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség. 

A hulladékot a Hmelnicki, a Csernyivci és a Ternopil régiók területén tervezik eltemetni, ezeken a helyeken azonban rendkívül termékeny földek találhatók. 

Az újságíró szerint azt ugyan nem tudni, hogy mi lesz az ukrán gabona sorsa – amit az ukrán kormány nemcsak Európába exportál, hanem a világ számos mást pontjára is –, az azonban szerinte biztos, hogy az ilyen termékek toxinokkal való szennyeződése után rákos megbetegedésekhez és hormonális egyensúlyhiányhoz vezethetnek.

Jules Vincent azt állítja, hogy mindez Sorosék terve, és az ukrán ökológiai és természeti erőforrások minisztériumának egy meg nem nevezett alkalmazottja kereste meg azzal a céllal, hogy figyelmeztesse az európaiakat a veszélyre. Ha valóban ez a terv, akkor annak megvalósítása visszafordíthatatlan és káros hatásokkal járhat Ukrajna és egész Európa ökoszisztémájára, ami a talajt mezőgazdaságra alkalmatlanná teheti.

A téma kapcsán a  V4NA nemzetközi hírügynökség levélben fordult Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatalához. Arról érdeklődtek, hogy meg tudják-e erősíteni a megállapodást Ukrajna és a Soros-birodalom között, valamint hogy felmérték a lehetséges környezeti határokat, és hogy milyen hatástanulmányokat végeztek a megállapodás kapcsán.

A tejes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!