2022. 09. 29. Csütörtök Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

A magyar korridor (Varsó 1944)

Következik:

Vezércikk 03:00

Külföld

Véget ért Ferenc pápa történelmi útja

Véget ért Ferenc pápa történelmi látogatása az Egyesült Arab Emírségekben. Ő az első katolikus egyházfő, aki misét celebrált az Arab-félszigeten. Az eseményen több mint 130 ezren vettek részt Abu-Dzabiban.

  • Véget ért Ferenc pápa történelmi útja

Több mint 100 ezren voltak kíváncsiak az első misére, amit egy katolikus egyházfő celebrált az Arab-félszigeten. Az egyesült arab emírségekbeli Abu-Dzabiban sikoltozva, vatikáni zászlókat lengetve köszöntötték a hívek Ferenc pápát.

„Ez egy elképesztő gesztus, a tolerancia évében. Megmutatja, mennyire nyitottak. Nagyon izgatott vagyok, szerintem mindenki más is. Nagyon jó, hogy itt mindenki nyitott és szabad. Mintha egy teljesen más hely lenne” – mondta a mise egyik résztvevője.

A vallások közti párbeszédet hirdető Szentatya mintegy 130 ezer helyi hívőt szólított meg élőben az Emírségek fővárosában. Az Arab-félszigeten összesen 2 millióan vallják magukat katolikusnak.

„Az atya, a fiú és a szentlélek nevében béke veletek. Fivérek és nővérek, ismerjük el bűneinket és készítsük fel magunkat a szent misztériumok ünneplésére” – fogalmazott az egyházfő.

A misével véget is ért Ferenc pápa három napos, történelmi útja. A repülőtérre az Emírségek koronahercege is elkísérte a katolikus egyházfőt.

A Szentatya az eddig példa nélküli látogatástól előzetesen azt várta, hogy új fejezetet nyit majd a vallások közti kapcsolatok történetében.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!