2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:25

Külföld

Vasárnapra csaknem hatezer új beteget regisztráltak Ukrajnában

  • Vasárnapra csaknem hatezer új beteget regisztráltak Ukrajnában

Ukrajnában egyelőre nem lassult számottevően a koronavírus-járvány terjedése, vasárnapra is csaknem hatezer új fertőzöttet jegyeztek fel, és ismét több mint kétezren kerültek kórházba.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 5990 új esettel 1 millió 160 ezer 682-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 113 áldozattal, 20 ezer 802-re. Eddig 865 ezer 960-an gyógyultak meg, közülük előző nap több mint nyolcezer-hétszázan, az aktív betegek száma így csaknem háromezerrel, 273 ezer 920-ra csökkent.

Előző nap az országban ismét sok, 2131 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús új beteg került kórházba.

A legtöbb új beteget, csaknem nyolcszázat megint az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban jegyezték fel, velük együtt Kijevben Vitalij Klicsko főpolgármester tájékoztatása szerint az azonosított fertőzöttek száma megközelítette a 123 ezret, az elhunytaké 15-tel, 2190-re nőtt.

Koronavírus elleni védőoltást fizetés ellenében Ukrajnában legkorábban az év második felében kaphatnak azok, akik nem tartoznak a különösen veszélyeztetettek közé - közölte az UNIAN hírügynökség szerint Jevhenyija Kravcsuk, az ukrán elnök mögött álló Nép Szolgája párt frakcióvezető-helyettese, miután tárgyalt Makszim Sztepanov egészségügyi miniszterrel. A képviselőnő szavaiból az derült ki, hogy előreláthatóan Ukrajnában az oltás 700 hrivnya, azaz mintegy 7500 forint körüli összegbe fog kerülni.

Ukrajnában a kormányzat tájékoztatása szerint első körben az egészségügyi alkalmazottakat, az idős, illetve a krónikus betegeket, utána a pedagógusokat, a rendfenntartókat és a katonákat készülnek beoltani ingyenesen az állam által beszerzett vakcinákkal. Az első dózisok megérkezése februárban várható abból a szállítmányból, amelyet a Sinovac kínai gyógyszergyártó vállalattól rendeltek meg.

 

Ismét nyolcezer fölött van a fertőzöttek száma Ukrajnában

Ismét megugrott a fertőzések száma Ukrajnában, csaknem 8 ezer új beteget regisztráltak az elmúlt 24 órában és több mint 2 ezren kerültek kórházba.

Így a szigorítások január 25-ig biztosan maradnak.

A kelet-európai országba az első szállítmány oltóanyag várhatóan februárban érkezik.

Romániában viszont stagnál a járványgörbe, háromezer felett van az új betegek száma, míg Horvátországban napok óta hétszáz, Szlovéniában pedig 1500 körül mozog ez az adat.

Ausztriában csökkent az új fertőzöttek száma, ám egyre több esetben regisztrálják a brit vírusmutációt ezért érvényben marad a szigorított határellenőrzés és a beutazási korlátozás.

 

Hír TV, MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!