2024. 10. 05. Szombat Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Az aranyember

Következik:

Szélesvásznú történelem - Az aranyember 22:00

Külföld

Üzent Európa háborúpárti politikusainak Szijjártó Péter: csatolják be a biztonsági öveiket, mert a békemisszió folytatódik + videó

Vasárnap vége a magyar uniós elnökség első hetének, ennek során mindenki számára bebizonyosodhatott, hogy ez egy békemisszió lesz a következő hat hónapban – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán vasárnap közzétett videófelvételen.

  • Üzent Európa háborúpárti politikusainak Szijjártó Péter: csatolják be a biztonsági öveiket, mert a békemisszió folytatódik + videó

Kiemelte: Magyarország, a magyar kormány mindent megtesz majd annak érdekében, hogy hozzájáruljon a szomszédban lévő háború végéhez, hozzájáruljon ahhoz, hogy békét teremtsen a szomszédságában, és ahhoz, hogy Európa két és fél év után végre ki tudjon törni a fojtogató háborús válságból.

A külügyminiszter szerint az elmúlt egy hét arra is magyarázatot adott, hogy miért mélyül ez a háborús válság Európában.

Európa tele van háborúpárti politikusokkal, akik mind „elő is bújtak” ezen a héten, mind meg is szólaltak, mind kritizálták a magyar kormányt, a magyar miniszterelnököt, amiért a békéért dolgozik és a béke lehetőségéről folytat egyeztetéseket

– fejtette ki Szijjártó Péter.

Hozzátette: ezek a háborúpárti politikusok az elmúlt két és fél évben fegyverszállításokkal, szárazföldi csapatok küldéséről szóló fantáziákkal, nukleáris fegyverekről történő szóbeszéddel folyamatosan mélyítették a háborús válságot Európában.

Ezek a támadások minket nem tántorítanak és kedvetlenítenek el, a békemisszió folytatódik, sőt erősödik, ezért arra kérem Európa háborúpárti politikusait, hogy csatolják be a biztonsági öveiket, és nagyon figyeljenek a jövő héten is

– fogalmazott Szijjártó Péter.

Forrás: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Tűzfalcsoport közösségi oldalán leplezte le a Soros-birodalom legújabb húzását

A Tűzfalcsoport közösségi oldalán leplezte le a Soros-birodalom legújabb húzását

A Free Press Unlimited, egy hivatalosan hollandiai székhelyű szervezet jelentős, több mint két és fél milliárd forintnyi eurós támogatást kapott a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványoktól és az Európai Uniótól. Ezek a támogatások a magyarországi média viszonyainak alakítására irányulnak – írta meg a Tűzfalcsoport.
Amerika választ – A rabszolga felszabadítás maszlagja + videó

Amerika választ – A rabszolga felszabadítás maszlagja + videó

Mi is az igazság az amerikai polgárháborúról és hogyan is kényszerítették rá az államokat arra, hogy végül egyesüljenek? Erről beszélt az Amerika választ című műsorban Bogár László közgazdász és Szendrei Róbert Amerika-szakértő Viraghalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!