2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Újraszervezheti magát az Iszlám Állam

Újraszervezheti magát az Iszlám Állam, mivel az erőszakos tömegtüntetések lekötik az iraki rendőrséget és katonaságot. Erre figyelmeztetnek a közel-keleti ország katonai vezetői.

  • Újraszervezheti magát az Iszlám Állam

Irakban északon a kurdok és az őket támogató irániak, míg a középső országrészben a kormányhadsereg és a síita miliciák állították meg az Iszlám Állam terjeszkedését. A terrorkalifátus elleni harcba később az orosz hadsereg és az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció is bekapcsolódott, így sikerült végül legyőzni az Iszlám Államot. A közel-keleti országban sokan azt hitték ezzel végleg leszámoltak a dzsihadistákkal.

"A hírszerzés azt jósolta Al-Bagdadi halála után, hogy az Iszlám Állam már csak gerillaakciók kivitelezésére lesz képes. A terroristák maradékának nem maradt más választása: vagy meghalnak, vagy megadják magukat."

- közölte a Tahszin Al-Khafadzsi iraki dandártábornok a kezdeti optimizmusról.

Az iraki nagyvárosokat csatatérré változtató erőszakos tüntetések azonban újabb lehetőséget teremtenek arra, hogy adzsihadisták rendezzék soraikat.

A nehéz életkörülmények és a korrupció miatt október elején tüntetések kezdődtek az iraki nagyvárosokban. Bagdadban még a kormányzati negyedet is megostromolták a kabinet lemondását követelők. A zavargásokban több mint félezren haltak meg, a sebesültek száma pedig a húszezret is meghaladja. A tüntetések lekötik a karhatalmat, az Iszlám Állam pedig kihasználja a lehetőséget. Észak-Irakban máris több robbantásos merénylet történt és a szakértők attól tartanak, hogy a helyzet rövidesen még rosszabbra fordulhat.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Matteo Salvini: Baloldal és Soros György nélküli Európára van szükség

Matteo Salvini: Baloldal és Soros György nélküli Európára van szükség

Brüsszel felszabadítását hirdette meg a szocialistáktól és Soros Györgytől Matteo Salvini, a Liga olasz kormánypárt vezetője az európai jobboldali erők Free Europe című találkozóján, mellyel elindította a jövőre esedékes európai parlamenti választások kampányát Firenzében vasárnap.
Ma gyújtjuk meg az első adventi gyertyát

Ma gyújtjuk meg az első adventi gyertyát

Ma gyújtjuk meg az első adventi gyertyát, a karácsonyi készülődés elengedhetetlen kellékét. A hagyomány szerint négy vasárnapon keresztül égnek a gyertyák a hit, remény, szeretet és öröm szimbólumaként.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Súlyos veszteségeket szenvedett az ukrán haderő

Súlyos veszteségeket szenvedett az ukrán haderő

Két frontszakaszon két ukrán támadást vertek vissza az orosz erők, a harcokban mintegy 815 ukrán katona esett el vagy sebesült meg az elmúlt nap folyamán - közölte vasárnapi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!