2023. 09. 28. Csütörtök Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Újabb újságírót gyilkoltak meg Mexikóban

Meggyilkolták az egyik mexikói napilap újságíróját, a La Jornada című újság tudósítóját az északnyugat-mexikói Nayarit államban - számolt be lapja.

  • Újabb újságírót gyilkoltak meg Mexikóban

Luis Martín Sánchez Iniguez holttestére szombaton bukkantak, miután eltűnt.

"A Tepic településhez tartozó Huachines kisvárosban (...) talált holttestet az 59 éves Luis Martín Sánchez Iniguez, a La Jornada című újság tudósítója holttesteként azonosították" - közölte a napilap a honlapján.

A holttestet Nayarit állam fővárosához, Tepichez közeli vidéki területén találták meg. A helyi média szerint műanyag zacskókba volt csomagolva, és a mellkasán egy üzenet volt, valószínűleg bűnözőktől - derült ki a beszámolókból.

Az újság a helyi hatóságok jelentésére hivatkozva azt írta, hogy az újságíró felesége, Cecilia López jelentette az ügyészségnek, hogy szerda este óta nem tud férje hollétéről, amikor egy másik városba rokonlátogatásra ment.

A család beszámolt arról, hogy "nyoma veszett a férfi számítógépének, mobiltelefonjának, valamint egy merevlemeznek" - derült ki a az újság cikkéből.

A Riporterek Határok Nélkül nevű nemzetközi szervezet Mexikót a világ egyik legveszélyesebb államának tartja, ahol komoly kockázatot jelent újságíróként dolgozni. A szervezet adatai szerint 2000 óta több mint 150 újságírót öltek meg az közép-amerikai országban.

A mexikói kormány szerint csak 2022-ben 13 újságírógyilkosságot jegyeztek fel, és a hatóságok vizsgálják, hogy ezek az események összefüggésben álltak-e az áldozatok szakmájával. Az újságírók elleni bűncselekmények többsége büntetlenül marad.

Borítókép: illusztráció (Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Brüsszel megtiltaná, hogy magunk döntsünk  a sorsunkról

Vezércikk: Brüsszel megtiltaná, hogy magunk döntsünk a sorsunkról

Az Európai Unió intézményei vagyis az Európai Bizottság és az Európai Tanács egyre inkább birodalmi törekvéseket mutat, folyamatosan csökkenteni igyekszik a tagállamok szuverenitását. A kelet-európai országok viszont már megtapasztalták, milyen az, amikor egy központi bizottság és egy tanácsi (szovjet)unió irányít minket. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.
Milliárdos hitelt kap Lengyelország Washingtontól

Milliárdos hitelt kap Lengyelország Washingtontól

Lengyelország kétmilliárdos hitelt kap haderőfejlesztésre Amerikából, ez lehet a hallgatás ára hogy ne kritizálják Ukrajnát. Az USA közben azt kéri váltsák le a teljes ukrán legfelsőbb bíróságot. A stúdióban Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel beszélgettünk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!