2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Külföld

Migránsháború: folyamatosan lövöldöznek a déli határnál, többen meghaltak

Legalább három migráns meghalt, egy pedig megsebesült abban a lövöldözésben, amely péntek hajnalban tört ki migránsbandák között a magyar határ melletti Horgos külterületén - erősítette meg a rendőrség a szerbiai közszolgálati televízió értesülését.

  • Migránsháború: folyamatosan lövöldöznek a déli határnál, többen meghaltak

A magyar-szerb határ közelében az utóbbi hónapokban több leszámolás is történt a menekültek és csempészbandák között. Horgosról a HírTV-t Mészáros György tudósította.

Korábban már többször is írtunk róla (ITTITT, és ITT) hogy a déli határnál rendkívül feszült a helyzet a migránsok miatt, akik egyre többször használnak fegyvert is. 

A helyiek által használt Facebook-csoportban arról lehet olvasni, hogy gépfegyverek ropogását hallani folyamatosan. 

"Éjjel 3 óta egyfolytában lőnek, félelmetes!"

– írta az említett csoportban az egyik nő. 

A bejegyzések között többen is azt közölték, hogy már messziről hallatszódnak a lövések, sőt olyan erősek, hogy olyan, mintha az ablak alatt lőnének – írja a Magyar Nemzet a Horgos a mi falunk csoportot szemlézve.

Félnek a helyiek, a gyerekeket iskolába sem merik elengedni

A horgosiak sorozatlövésekről is beszámoltak, és a rendőri jelenlétet hiányolják. Egyesek az iskolába sem engedik el gyermeküket, sőt azt tanácsolták a többieknek is, hogy maradjanak otthon. A lövöldözés állítólag nem a lakott területen történik, hanem a falu melletti részeken.

Magyar Nemzet megkeresésére egy helyi forrás megerősítette a lövöldözés tényét. A férfi – név nélkül – azt mondta, az incidens nem lakott területen történt, hanem az autópálya túloldalán, mely egyébként is a migránsok gyakori gyülekezőhelye – innen szoktak megindulni a magyar határ irányába.

Információk szerint a rendőrség emberei kivonultak a helyszínre, azóta némileg csökkent a lövések intenzitása. A Magyar Nemzet forrása hozzátette:

a lövések rendszeresek, és úgy tudják, embercsempészek közötti leszámolásról lehet szó.

A polgármester óvatosságra és nyugalomra int

Sors Róbert, a település vezetője a Szabadkai Magyar Rádiónak azt mondta, a rendőrség biztosította a terepet, Horgoson nincs veszély, ám mindenkit arra kért, hogy ne menjen a közeli Szelevényi erdő felé, amelynek közelében a lövöldözés történt - adta hírül az MTI.

A várakozások szerint a rendőrség a nap folyamán átvizsgálja és biztosítja a terepet.

Az utóbbi néhány hónapban több leszámolás is történt a szerb-magyar határ közelében migránscsoportok és embercsempészbandák között.

A migrációs válság tetőpontján, 2015-ben körülbelül egymillió illegális bevándorló haladt át az úgynevezett nyugat-balkáni útvonalon, amelynek Szerbia is része. Hivatalos adatok szerint az illegális bevándorlás legnépszerűbb útvonala még mindig a nyugat-balkáni szárazföldi út.

Mivel a szerb hatóságok nem toloncolják ki azokat, akiket elfognak, csupán az ország északi határától a déli határig szállítják őket vissza, a migránsok sok esetben újra útra kelnek, és néhány nappal később elérik a magyar határt, ahol ismét megkísérelnek bejutni az Európai Unióba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!