2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Körhinta 11:05

Belföld

Egyre több az erőszakos embercsempész és migráns a déli határszakaszon

Már több mint 160 támadás történt a déli határt védő rendőrökkel és határvadászokkal szemben – erről beszélt a belügyminiszter-helyettes. Rétvári Bence kiemelte, hogy az embercsempészek és az illegális migránsok egyre erőszakosabbak.

  • Egyre több az erőszakos embercsempész és migráns a déli határszakaszon

Újabb erőszakos illegális bevándorlókról tett közzé videókat a kormány a hivatalos közösségi oldalán. Némelyik migráns különböző fahusángokat használ, míg többen különböző vágóeszközzel próbálják átvágni a kerítést a déli határszakaszon. Sőt az elmúlt napokban többször is fegyveres migránsok akarták áttörni a határt.

Már több mint 160 támadás történt a déli határt védő rendőrökkel és határvadászokkal szemben – erről már a belügyminiszter-helyettes beszélt.

Rétvári Bence hozzátette: azok az embercsempészek akik ezeket az illegális migránsokat szállítják a határhoz, azok tíz évvel ezelőtt drogkereskedelemmel, és prostituáltak futtatásával foglalkoztak. A módszereik azóta sem változtak.

Ezért kell őket már a határon megállítani, és nem engedni, hogy hazánk területére lépjenek, tette hozzá a miniszterhelyettes.

Akik mindenféle veszélyes eszközt, nem csak késeket, hanem lőfegyvereket hoznak magukkal. Akik a rendőrök megjelenésekor nem működnek együtt a hatóságokkal, sőt rá is támadnak a rendőrökre, betörik a rendőrautók ablakát, megrongálják a határt, azok amikor bejutnak Európába, ugyanezt a nem jogkövető magatartást fogják tanúsítani. Ezért mondjuk azt, hogy nem az embercsempészek oldalán hanem a törvények oldalán kell állni – mondta Rétvári.

Az első és legfontosabb az, hogy már a külső határon kell feltartóztatni ezeket az embercsempészeket, és illegális bevándorlókat. Ez a kormány egyik legfontosabb feladata – tette hozzá Rétvári Bence.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!