2023. 10. 05. Csütörtök Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Külföld

Újabb késelés Franciaországban

Két embert halálra késelt, egy idős asszonyt pedig életveszélyesen megsebesített egy férfi a nyugat-franciaországi Cholet városában. A hatóságok a támadás körülményei alapján azt feltételezik, hogy újabb merénylet történt. Eközben egy 11 éves muszlim diák lefejezéssel fenyegette meg tanárát Németországban.

  • Újabb késelés Franciaországban

Késsel támadt egy merénylő a sétálóutcán egy idős házaspárra. A 83 éves bácsit halálra késelte, míg 81 éves felesége életveszélyes sérüléseket szenvedett. Majd menekülés közben megölt még egy 50 év körüli férfit is. A feltelezett elkövető később a saját lakásán vették őrizetbe a rendőrök.

A városi ügyész külön közleményt adott ki, amelyben azt hangsúlyozta: a tettes nem fejezte le áldozatait, ahogy tették a Párizs melletti és a nizzai muszlim terroristák az elmúlt hetekben. A hatóságok a késelés körülményei alapján ugyanakkor azt feltételezik, hogy újabb terrortámadás történt.

A különös kegyetlenséggel lefejezett történelem tanár meggyilkolása óta ismét a terror árnyékában él Franciaország. Samuel Paty október 16-i halála óta 237 vizsgálatot indítottak terrorizmus dicsőítése és halálos fenyegetések, valamint erőszakos provokációk miatt. Ez azt jelenti, hogy naponta közel nyolc alkalommal fenyegetnek meg valakit Franciaországban. A célkeresztben pedig tanárok, politikusok és vallási vezetők állnak.

Ris-Orangis polgármestere feljelentést tett a rendőrségen, miután a város Facebook-oldalára azt írták: megsértettétek Mohamed prófétát, ezért elvágjuk a tisztátalan nyakatokat.

A legfrissebb felmérések alapján a francia muszlim fiatalok több mint fele szerint a saría, vagyis az iszlám törvénykezés betartása fontosabb, mint az állami törvényeké.

Franciaországban 2015 óta több mint 250 ember esett áldozatául iszlamista terrortámadásoknak.

Közben Berlinben egy 11 éves muszlim diák azzal fenyegette meg tanárát, hogy lefejezi. Az eset miatt behívatták a fiú szüleit, akik azonban nem voltak hajlandóak az együttműködésre. Ezután a 11 éves tanuló közölte: ha a tanárnő nem hagyja békén a szüleit, akkor úgy járhat, mint a francia történelemtanár.

Miután az iskola nyilvánosságra hozta az esetet, öt másik intézmény is jelezte, náluk is történtek hasonló megfélelemlítések a diákok részéről.

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

A mai Vezércikkben a meghívott vendégek karcos és határozott véleményt formáltak Brüsszel – az uniós pénzek feltételeivel kapcsolatos – üzengetéséről, a zuglói szocialista ingatlanbotrány új fejleményeiről, Karácsony Gergely gyenge magyarázkodásáról a gigászi BKV-prémiumok ügyében, továbbá az adatvédelmi szempontból aggályos fővárosi lakógyűlésről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!