2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Trump rendőrségi reformot célzó elnöki rendeletet készít elő

Rendőrségi reformot célzó rendeletet készít elő Donald Trump. Az amerikai elnök ezzel is szeretne véget vetni a hetek óta tartó erőszakos zavargásokba torkolló tüntetéseknek. Az ellenzéki demokraták közben az elnököt igyekeznek felelőssé tenni a kialakult helyzetért.

  • Trump rendőrségi reformot célzó elnöki rendeletet készít elő

Donald Trump Texasban beszélt arról, hogy Egyesült Államoknak erősebb rendőrségre van szüksége. Ehhez pedig a rendőröknek tökéletes kiképzést kell kapniuk és gondoskodni kell arról is, hogy megfelelő felszerelésük legyen - tette hozzá az amerikai elnök, aki a tervekkel arra is reagált, hogy szélsőségesek a rendőrség egészét teszik felelőssé a faji zavargásokért.

Az ellenzéki demokraták pedig magát Donald Trumpot bírálják. Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltje a 2017-es, szélsőjobboldali tüntetés miatt kezdődött charlottesville-i zavargásokra utalva azt állította, az elnök úgy döntött, hogy faji alapon egymás ellen uszítja az amerikaiakat. Biden szerint Donald Trump rasszistákhoz beszél, s az ő szavaiknak ad hitelt. Állításait azonban nem támasztotta alá konkrétumokkal.

Az Egyesült Államokban szinte folyamatosak az erőszakba torkolló tüntetések azóta, hogy május 25-én Minneapolisban rendőri brutalitás következtében meghalt az afroamerikai George Floyd.

Azt mondtam, hogy nekünk kell uralni az utcát. Nem engedhetjük meg az erőszakot. Mi történt New Yorkban? Törtek, zúztak. Ezért kell ellenőrizni az utcát. És ezért bírálnak engem, azért mert azt mondom, hogy uralni kell az utcát. És erre azt mondják, hogy ez szörnyű dolog. De miért is? Tudják, most ki uralják az utcákat? Azok, akiknek nem kellene

- mondta Donald Trump, hozzátéve, hogy a kormány feladata az, hogy megvédje az emberek életét és a vállalkozásokat.

A tiltakozók ugyan elsősorban a rendőri erőszak ellen lépnek fel, de az afroamerikai politikusok a feketék jogainak tiszteletben tartása mellett és az élet számos területén fennmaradt hátrányos megkülönböztetésük ellen is szót emelnek.

Donald Trump eddigi nyilvános állásfoglalásaiban elsősorban a tüntetéseken megnyilvánuló erőszakra és nem a szükséges rendőri reformokra összpontosította a figyelmét.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jogsértést követtek el Magyar Péterék

Jogsértést követtek el Magyar Péterék

Magyar Péter testőrei törvénytelenül, önkényesen lezárták a Debrecenbe tartó Intercity egyik vasúti kocsiját, hogy „Magyar úr” – ahogy ők nevezik – zavartalanul utazhasson.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!