2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Az ezüstcsapat és a '38-as világbajnoki döntő

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Trump nagyon erős közleményt ígér

Úgy néz ki valóban meghalt- ezt mondta Donald Trump miután konzultált Mike Pompeo külügyminiszterrel, aki Ankara és Rijjád között próbált közvetíteni a szaúdi újságíró meggyilkolása miatt.

  • Trump nagyon erős közleményt ígér

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke szerint súlyos következményei lesznek annak, ha kiderül, hogy Szaúd Arábia áll a kivégzés mögött.

„Várunk a nyomozásra, várunk az eredményekre. Nagyon hamar megkapjuk, és utána kiadunk egy közleményt, egy nagyon erős közleményt. De egyelőre várunk az eredményekre, három különböző nyomozás zajlik és reméljük, hogy nagyon hamar kiderül az igazság” – mondta az amerikai elnök. 

Trump kínos helyzetbe került, mert ingatlanbirodalma ezer szállal kötődik a szaúdiakhoz, ráadásul épp egy 450 milliárd dolláros fegyverüzletet tervez kötni a királyi családdal.

Az elnök kezdetben bagatellizálta az ügyet, csütörtökön végül az amerikai pénzügyminiszter is lemondta részvételét a jövő heti, Szaúd Arábiába tervezett , sivatagi davosnak hívott konferenciára. Igy tett az IMF vezérigazgatója, de a világ legnagyobb cégeinek vezetői is sorra lemondták a szereplést.

Törökországban tovább zajlik a nyomozás. A rendőrség birtokában van egy hangfelvétel, amelyen hallatszik, ahogy kínozzák az újságírót és további bizonyítékok után kutatnak a szaúdi konzulátus épülete körül. A kínzás helyszínén frissen festett falakat és fertőtlenítőszer maradványokat találtak. A nyomozók egy közeli erdőt is átfésülnek, a gyanú szerint ott szabadultak meg a holttesttől a szaúdiak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!