2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Külföld

Trump más amerikai nagyvárosokba is szövetségi erőket kíván küldeni a bűnözés megfékezésére

Donald Trump amerikai elnök Chicago és Albuquerque mellett más amerikai nagyvárosokba is szövetségi rendfenntartó erőket kíván küldeni az elharapódzó erőszakos bűnözés megfékezésére - tudatta közleményében csütörtökön a Fehér Ház.

  • Trump más amerikai nagyvárosokba is szövetségi erőket kíván küldeni a bűnözés megfékezésére

A közlemény szerint az elnök néhány héten belül Clevelandbe, Detroitba és Milwaukee-ba is küld szövetségi erőket.

Donald Trump szerdán a Fehér Házban tartott sajtókonferenciáján William Barr igazságügyi miniszterrel közösen jelentette be, hogy szövetségi rendfenntartókat küld Chicagóba és az új-mexikói Albuquerque városába. Mint fogalmazott: "az elmúlt hetekben sokkoló mértékben megnőtt a lövöldözések, gyilkosságok és gyűlöletes erőszakos bűncselekmények száma", és kijelentette, hogy "ennek a vérfürdőnek véget kell vetni".

William Barr akkor hozzátette, hogy a Missouri államban lévő Kansas Citybe is küldenek szövetségi erőket. A tárcavezető pontosította azt is, hogy ezeket a szövetségi erőket nem szabad összekeverni az erőszakba torkolló tüntetésekre reagáló szintén szövetségi rendfenntartókkal, akik elsősorban a szövetségi épületeket, emlékműveket, szobrokat és az emberi életeket védik, a többi között például az oregoni Portland városában.

Az amerikai kormányzat Operation Legend (Legend Hadművelet) néven átfogó programot indított az egyes amerikai városokban eluralkodott erőszakos bűncselekmények és általában a bűnözés ellen. A programot egy Legend Taliferro nevű négyéves kisfiúról nevezték el, akit június végén Kansas Cityben lőttek agyon.

A szövetségi rendfenntartók telepítését az érintett nagyvárosok polgármesterei - valamennyien demokrata párti politikusok - szerdán közös nyílt levélben ellenezték.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Észak-Korea szerint Amerikában rendszerszintű elnyomás van

Észak-Korea szerint Amerikában rendszerszintű elnyomás van

Észak-Korea szerint a világon az Egyesült Államokban a legrosszabb az emberi jogok helyzete, ahol rendszerszintű elnyomás van, etnikumok és vallások közötti konfrontáció zajlik – közölte az ázsiai ország külügyminisztériumi szóvivője, akinek szavait a KCNA észak-koreai hírügynökség idézte.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!