2020. június 3.,
szerda, Klotild napja

Trócsányi László nagyon hosszú és nagy tapsot kapott

Hír TV

2019. szeptember 17., kedd 21:05

Zárt ülésen hallgatta meg az Európai Néppárt frakciója a biztosjelöltjeit, köztük Trócsányi Lászlót. A strasbourgi ülésen részt vett Ursula von der Leyen megválasztott európai bizottsági elnök is.

 

A párt frakcióvezetője szerint Trócsányi Lászlónak igazságos elbánásban kell részesülnie az EPP-n belül, akkor is, ha a Fidesz felfüggesztette párton belüli tagságát. Manfred Weber hozzátette: a Fidesz biztosan delegál politikust a brüsszeli testületbe. Orbán Viktor miniszterelnök pártjának ehhez az EP-választási siker miatt is joga van.

„Nem a Fidesz tagja. Tíz évig volt a Velencei Bizottság tagja, anélkül, hogy bármilyen panasz felmerült volna a személyével kapcsolatban. Ugyanakkor egészen egyértelmű, hogy ül majd olyan politikus az Európai Bizottságban, akit a Fidesz delegál. Ez elkerülhetetlen, ha úgy tetszik, Orbán Viktornak joga van hozzá. A néppárti frakció is igazságos módon fogja elbírálni Trócsányi László jelöltségét”

– mondta Weber Strasbourgban.

Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő a Hír TV tudósítójának pedig kedden azt emelte ki, hogy Trócsányi László megítélése pozitív, kifejezetten szalonképes politikusnak tartják Brüsszelben.

Hír TV