2023. 03. 22. Szerda Beáta, Izolda napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 08:00

Külföld

További halottak a Bangladeshi katasztrófában

Huszonötre emelkedett a dakkai toronyházban pusztító tűzvész halálos áldozatainak száma. A katasztrófában további hetven ember sérült meg, őket kórházban kezelik. A tűz oka továbbra sem ismert, Bangladesben gyakoriak a hasonló katasztrófák, mert az épületekre vonatkozó biztonsági előírásokat nem tartják be.

  • További halottak a Bangladeshi katasztrófában

Hatalmas tömeg gyűlt össze a dakkai irodaház előtt, amely csütörtökön kapott lángra. Az emberek az épületben dolgozó hozzátartozóikat keresték. A szűk környékbeli utcák és a kialakult közlekedési dugó nehezítette a mentést. A 22 emeletes toronyházban a tűz felfelé terjedt és sok dolgozó az ablakon próbált menekülni a lángok elől. Volt aki inkább a mélybe vetette magát. Késő este végül sikerült megfékezni a lángokat.

A tűzoltók és az igazságügyi orvosszakértők azonban még mindig a helyszínen vannak, hogy azonosítsák a holttesteket. Az épületet pedig lezárták, mert életveszélyes állapotban van.

Megvizsgáljuk vannak-e még bent holttestek, illetve. Kilenc csapat keresi az áldozatokat az épületben, egy kisebb csoport egy újabb tűz kialakulását hivatott megakadályozni. Egy csapat pedig a lifteket vizsgálja, mert kettő életveszélyes állapotban van– mondta a tűzoltóság vezetője, Mohamad Sahjahan.

A haditengerészet és a légierő katonái is a helyszínen dolgoztak, hogy minél több embert kimentsenek. A hatóságok helikoptereket is bevetettek, mintegy 100 személyt sikerült élve kihozni.

A tűz kialakulásának okát egyelőre még vizsgálják. Az országban gyakori probléma, hogy nem tartják be az épületek biztonsági előírásait. Dakkában 1 hónapja volt hasonló lakástűz, akkor 78-an haltak meg a katasztrófában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Boris Johnson: Ha félrevezettem a parlamentet, nem szándékosan tettem

Boris Johnson: Ha félrevezettem a parlamentet, nem szándékosan tettem

Boris Johnson volt brit miniszterelnök elismerte kedden, hogy egyes nyilatkozataival félrevezethette a londoni parlamentet a koronavírus-járvány idején saját kormánya által elrendelt korlátozások megsértése ügyében, hangsúlyozta azonban, hogy ezt nem szándékosan vagy gondatlanságból tette.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!