2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Tarthatatlan a helyzet a görög szigeteken

A mória menekülttáborban tűz ütött ki, a migránsok azonban rátámadtak a tűzoltókra, ezért nem sikerült azonnal megfékezni a lángokat. Helyi beszámolók szerint 2-en életüket vesztették. Az ENSZ eközben arra figyelmeztetett, hogy csak szeptemberben 7 ezren érték el Görögországot.

  • Tarthatatlan a helyzet a görög szigeteken

Könnygázt kellett bevetniük a görög rendőröknek, hogy megfékezzék a feldühödött bevándorlókat. A görögországi Leszbosz szigetén található menekülttáborban tűz ütött ki az egyik lakókonténerben. Ezután teljesen elszabadultak az indulatok. A helyi tűzoltóság szóvivője arról számolt be, hogy azért nem tudták azonnal eloltani a lángokat, mert a migránsok rátámadtak a tűzoltókra.

A táborlakói ezután összecsaptak a készenléti rendőrökkel is. A tüzet végül csak három-négy óra alatt sikerült eloltani, ezrek hagyták el a Moria tábor területét.

A sziget fővárosának polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy Leszboszon tarthatatlanná vált a helyzet. Mitilini Kitelisz felszólította az athéni kormányt, hogy minél előbb szállítsa el a több ezer illegális bevándorlót a görög szárazföldre.

A leszboszi menekülttábor 3 ezer ember befogadására képes. Jelenleg azonban 12 ezer menekült él ott. Csak a múlt héten 3400 bevándorló érte le a szigetet.

Nemcsak Leszboszon uralkodnak áldatlan állapotok.

Híosz, Számosz, Lérosz és Kósz szigetén mintegy 30 ezer menedékkérő várakozik, hogy továbbutazhasson Nyugat-Európába. Helyi beszámolók szerint a görög szigeteken az összes menekülttábor túlzsúfolt, ráadásul a helyiek is egyre nehezebben birkóznak meg a rájuk nehezedő migrációs nyomással. A központokban a megengedettnél kétszer több menedékkérő tartózkodik.

Az pedig csak olaj a tűzre, hogy szinte egymás után érkeznek az illegális bevándorlók Görögországba. Az ENSZ adatai szerint csak szeptemberben 7 ezer illegális bevándorló érte el a hellén államot. A Törökország és az Európai Unió közötti menekültügyi megállapodás életbe lépése óta nem volt ilyen magas az érkezők száma.

Hír TV 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - A Viszkis, azaz Ambrus Attila új könyve + videó

Radar - A Viszkis, azaz Ambrus Attila új könyve + videó

Többtucatnyi bankrablás, sok év a rácsok mögött. A Viszkis rablóként elhíresült Ambrus Attila 12 éve szabadult, azóta keramikusként dolgozik és két kisgyermek apja. A Radarnak új könyvéről mesélt, amelyben életútjáról írt, egyfajta motivációs céllal. A férfi abban bízik, hogy története segíthet azokon, akik hasonlóan mélyről indultak az életben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!