2023. 09. 28. Csütörtök Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Külföld

Tanúkat sem idézhet be a punkzenekar

Sem tanúkat, sem szakértőket nem idézhet be az az orosz punkzenekar, amelynek tagjait akár hét évre is ítélhetik egy templomi performansz miatt. Az ötfős csapat három tagját vallási gyűlöletből elkövetett huliganizmussal vádolják. Ők viszont állítják: tiltakozásuk politikai volt, és senkit sem akartak megsérteni vallásában.

Büntetőperük második napjára érkeznek az orosz punkzenekar tagjai. Hét év börtönbüntetést is kaphatnak, mert egy templomban Vlagyimir Putyin ellen tiltakoztak. A zenekar öt tagjából hármat vallási gyűlöletből elkövetett huliganizmussal vádolnak. A három nő viszont folyamatosan azt vallja, hogy a tiltakozásuk politikai volt, és nem kívántak megsérteni senkit sem a vallásában.

– A legnagyobb nehézséget az jelenti, hogy nem idézhetünk be tanúkat, szakértőket és specialistákat. Nem kapunk új pszichológiai és nyelvészeti szakvéleményt sem. Ez irányú törekvéseinket is már másodszor utasították vissza – jelentette ki Mark Feigin, a zenekar védője.

A zenekar tiltakozása még az elnökválasztás előtt egy olyan demonstrációsorozatnak volt a része februárban, amikor százezer ember vonult Moszkva utcáira. Vlagyimir Putyin pedig megválasztása óta különböző eljárásokkal próbálja visszatartani az ellenzékét attól, hogy a tüntetéssorozat megismétlődjön.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Özönlenek az Egyesült Államokba az illegális migránsok

Özönlenek az Egyesült Államokba az illegális migránsok

Az illegális határátlépők rohamát már Mexikó is nehezen tudja kezelni. A déli határára érkezőket a régióban osztották szét. Ők hivatalos menedékkérelmet nyújtanak be, de sokan meg sem várják annak elbírálást, azonnal északra, az Egyesült Államok felé utaznak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Felgyorsítja a kiutasításokat az olasz kormány

Felgyorsítja a kiutasításokat az olasz kormány

Tovább szigorít az olasz kormány a migrációs vészhelyzet miatt. Korlátozzák a vízumkérelmek jóváhagyását, és fokozottan ellenőrzik a vasút állomásokat. A közrendre veszélyt jelentő személyek kiutasítását felgyorsítják. Azokra is kiutasítás vár, akik kiskorúnak hazudják magukat.
Félnek a szabadkaiak az illegális bevándorlóktól

Félnek a szabadkaiak az illegális bevándorlóktól

Múlt héten automata fegyverekkel lőttek a magyar rendőrökre a szerb határon. Kedden pedig egy olyan felvételt hozott nyilvánosságra a rendőrség, amelyen egy embercsempész gépkarabéllyal biztosítja a migránsok átkelését a határkerítésen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!