2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Sztrájkot hirdetett a belga rendőrség

Sztrájkot hirdetett a belga rendőrség, miután a vasárnapi, a rasszizmus és a rendőri túlkapások ellen szervezett tüntetés során 28 rendőr megsérült. A 10 ezres demonstrációt követően zavargások robbantak ki Brüsszel központjában: a randalírozó fiatalok köveket, sörösüvegeket dobáltak a rendőrökre, rendőrautókat rongáltak meg, üzleteket fosztottak ki és gyújtogattak. Brüsszelből Zöldhegyi Katalin tudósította a Hír TV nézőit.

  • Sztrájkot hirdetett a belga rendőrség

A Hír Tv tudósítója elmondta, hogy a sztrájkkal a rendőrök és a rendőrszakszervezet azt akarja jelezni, hogy eljutottak a tűrőképességük határára, és zéró toleranciát hirdettek a rendőröket érő atrocitásokkal szemben.

Zöldhegyi Katalin emlékeztetett arra, hogy azt a Hír TV stábja is látta, hogy vasárnap este a zavargások helyszínén fiatalok csoportokban köveket gyűjtöttek, és úgy mentek a megmozdulások helyszíneire. Az utcákon rendőrökre támadtak, rendőrautókat rongáltak meg, illetve fosztogattak, gyújtogattak - hangzott el.

A rendőrök azzal is vádolják a vezetésüket, hogy rossz volt az irányítás a vasárnapi megmozdulásokon. Nem kaptak egyértelmű utasításokat, magukra hagyták őket. De rossz volt a kockázatelemzés is, ezért sebesült meg 28 rendőr. Kijelentették, a vasárnapi tüntetéseken történtek az utolsó cseppek voltak a pohárban - derült ki a tudósításból.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!