2020. szeptember 23.,
szerda, Tekla napja

Sztrájkot hirdetett a belga rendőrség

Hír TV

2020. június 9., kedd 11:59

Sztrájkot hirdetett a belga rendőrség, miután a vasárnapi, a rasszizmus és a rendőri túlkapások ellen szervezett tüntetés során 28 rendőr megsérült. A 10 ezres demonstrációt követően zavargások robbantak ki Brüsszel központjában: a randalírozó fiatalok köveket, sörösüvegeket dobáltak a rendőrökre, rendőrautókat rongáltak meg, üzleteket fosztottak ki és gyújtogattak. Brüsszelből Zöldhegyi Katalin tudósította a Hír TV nézőit.

A Hír Tv tudósítója elmondta, hogy a sztrájkkal a rendőrök és a rendőrszakszervezet azt akarja jelezni, hogy eljutottak a tűrőképességük határára, és zéró toleranciát hirdettek a rendőröket érő atrocitásokkal szemben.

Zöldhegyi Katalin emlékeztetett arra, hogy azt a Hír TV stábja is látta, hogy vasárnap este a zavargások helyszínén fiatalok csoportokban köveket gyűjtöttek, és úgy mentek a megmozdulások helyszíneire. Az utcákon rendőrökre támadtak, rendőrautókat rongáltak meg, illetve fosztogattak, gyújtogattak - hangzott el.

A rendőrök azzal is vádolják a vezetésüket, hogy rossz volt az irányítás a vasárnapi megmozdulásokon. Nem kaptak egyértelmű utasításokat, magukra hagyták őket. De rossz volt a kockázatelemzés is, ezért sebesült meg 28 rendőr. Kijelentették, a vasárnapi tüntetéseken történtek az utolsó cseppek voltak a pohárban - derült ki a tudósításból.

Hír TV