2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Szigorúbb fegyvertartási törvényért tüntettek

A fegyvertartási szabályok szigorításáért tüntettek New Yorkban. A tömegben több olyan család is ott volt, akik hozzátartozójukat egy iskolai lövöldözésben vesztették el.

Elhunyt rokonaik fotóival és táblákkal tüntettek több százan New Yorkban a fegyverviseléssel kapcsolatos törvények szigorítása mellett. A Brooklyn hídnál összegyűlt demonstrálók között voltak a 2012-es, connecticuti iskolai lövöldözésben elhunytak hozzátartozói is. Akkor a newtowni Sandy Hook általános iskolában egy ámokfutó 27 embert ölt meg.

„Nyolcvanhat ember hal meg naponta a fegyverek miatt. Ez azt jelenti, hogy naponta 86 családnak kell szembesülnie azzal az érzéssel, amit én éreztem másfél évvel ez előtt. Ez teljességgel elfogadhatatlan!” – mondta Erica Lafferty, az egyik demonstráló.

A tüntetés szervezői szerint az Egyesült Államokban mindennaposakká váltak az iskolai lövöldözések. „Láttunk lövöldözéseket iskolákban, egyetemeken Santa Barbarától Seattle-ig, Potlandig. Láttunk lázadó lövöldözőket, és ártatlan rendőröket gyilkolókat, és a hét elején az oregoni középiskolában történt lövöldözést. Ez volt a 74. a Sandy Hook iskolában történtek óta” – hangsúlyozta Shannon Watts, a Moms Demand Action civil szervezet alapítója.

A New York-i tüntetést a fegyverkontroll nevű csoport szervezte. Az a céljuk, hogy felhívják az amerikai kongresszus figyelmét arra, hogy a jelenleginél sokkal szigorúbb fegyverviselési törvényre van szükség az Egyesült Államokban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!