2020. február 19.,
szerda, Zsuzsanna napja

Szigorítják a bevándorlási szabályokat a mészárlás után + Videó

2012. március 28., szerda 12:51

Szigorítják a bevándorlási szabályokat Franciaországban. Nicolas Sarkozy javaslata szerint a vallási szélsőségeseket és az iszlamistákat nem engednék be az országba. A múlt heti toulouse-i mészárlás elkövetőjéről közben kiderült, hogy profin kiképzett terrorista. Többször járt Pakisztánban és a neve az amerikai titkosszolgálat tiltólistáján is szerepelt.

A bevándorlási törvények szigorításával készül Nicolas Sarkozy az április végi elnökválasztásra. A múlt heti, toulouse-i mészárlás után új szabályozást kezdtek kidolgozni, amellyel megtiltanák az iszlamisták beutazását az országba. Sárközy a határozott fellépéssel beérte az eddig vezető szocialista Francois Hollande-ot a felmérésekben.

– A Francia Iszlám Szövetséggel közösen dolgozzuk ki a szabályokat, hogy bizonyos emberek, akik az itteni iszlamista közösségek szerint is veszélyt jelentenek, ne léphessenek be az országba – mondta Sarkozy.

A bevándorlók szigorúbb ellenőrzése a toulouse-i vérengzést nem akadályozta volna meg. Az elkövető Franciaországban született és a kezdeti hírekkel ellentétben profi kiképzést kapott. Kétszer járt az al-Kaida pakisztáni kiképzőtáborában. Afganisztánban börtönbe is került, de a tálibok kiszabadították. A neve szerepelt az amerikai titkosszolgálati listákon is: nem utazhatott az Egyesült Államokba. A francia titkosszolgálat mégsem figyelte.

Amikor Merah börtönben volt, egészen megváltozott. Kimosták az agyát. Senki nem tudja, milyen emberekkel került ott kapcsolatba, de a francia kormányban azzal kellene foglalkozni, hogy mi folyik a börtönökben, nem azzal, hogy a bátyja milyen hatással volt rá – jelentette ki a toulouse-i elkövető unokaöccse.

Az elkövető apja beperelné a francia államot, mert a fiát lelőtték egy 32 órás lövöldözésben. Holott az 1970-es években egy hasonló akciót fél óra alatt megoldottak bénító gázzal és az akkori elkövetőt élve fogták el. Az apa szerint ez azt jelenti, hogy a fiát eleve ki akarták végezni.

Forrás: Hír TV