2023. 02. 08. Szerda Aranka napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 08:00

Külföld

Sokkolta a brit közvéleményt a London belvárosában történt lövöldözés

Valószínűleg migráns hátterű bandaháború sokkolta a londoniakat a múlt héten. A belvárosában, fényes nappal, nyitott tüzet az elkövető egy templomi gyászszertartás résztvevőire. Négy felnőttet és két gyermeket sebesített meg. A bűncselekmény áldozatai kolumbiaiak. Az esettel részletesen foglalkoztunk külpolitikai műsorunkban, a Globálban.

  • Sokkolta a brit közvéleményt a London belvárosában történt lövöldözés

A brit rendőrök egy 22 éves fiatalembert tartóztattak le, akit azzal gyanúsítanak, hogy rálőtt a temetési szertartás résztvevőire. Négy felnőttet és két gyermeket sebesített meg, az egyik gyermeket válságos állapotban vitték kórházba. Az eset megrázta a brit közvéleményt – mondta el a Globálnak Heckenast László, a HírTV londoni tudósítója.

Az esetről később kiderült, hogy a gyászszertartáson főleg kolumbiaiak vettek részt, az érintett család egyik tagját pedig több éves börtönbüntetésre ítélték kábítószer-kereskedelem miatt. A migránsok gyakran magukkal hozzák hazájuk etnikai, felekezeti feszültségeit, a Kolumbiából származók esetében pedig az erőszakos drogbandák is megvetették a lábukat a szigetországban.

Az Egyesült Királyságban egy év alatt 5750 fegyverhasználatot regisztrált a rendőrség. Az esetek felében használták is a fegyvert, 31 esetben halálos áldozat is volt. Az utóbbi években különösen a késes támadások szaporodtak meg a szigetállam városainak migráns hátterű kerületeiben. Nyolcszor annyi késelés történik, mint ahányszor lőfegyvert használnak.

A késes támadások többségét gyaníthatóan túlnyomó többségében migráns hátterűek követik el. A brit rendőrség azonban kínosan ügyel arra, nehogy egyes bűncselekményeket etnikai csoportokhoz kapcsoljon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

 Ismét ENSZ-konvojra támadtak Kongóban

Ismét ENSZ-konvojra támadtak Kongóban

Ismét ENSZ-konvojt ért támadás a Kongói Demokratikus Köztársaságban, a kedd esti összetűzésben három támadó meghalt - jelentette be a világszervezet helyi missziója.
Karácsony Gergely Brüsszelbe, Jámbor András Amerikába utazott

Karácsony Gergely Brüsszelbe, Jámbor András Amerikába utazott

Karácsony Gergely nem tud arról, hogy a baloldal külföldi finanszírozása sérti a jogállamiságot és, hogy jelenleg is vizsgálat folyik az ügyben. Erről a főpolgármester beszélt Brüsszelben, aki a kampánya idején Münchenben találkozott Alexander Sorossal. Néhány nappal később pedig meg is érkezett az első utalás a baloldal számára Amerikából.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!