2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Sok pénzbe kerülnek a migránsok

A szárazföldi migráció a határzárak miatt alábbhagyott az elmúlt években. Az eddig beérkezett embertömeg ugyanakkor komoly problémát okoz a tagállamoknak.

  • Sok pénzbe kerülnek a migránsok

Újabb akciót hajtottak végre a líbiai parti őrség tagjai az észak-afrikai ország felségvizein.

A hatóság emberei 2 akció során 290 illegális migránst mentettek ki a Földközi-tengerből.

A bajba jutottak elromlott lélekvesztőkbe kapaszkodtak, a másik csoport pedig gumicsónakokkal indult Európa felé.

A menekülteket partra szállították, majd átadták az illegális bevándorlást ellenőrző hatóságoknak. Ideiglenesen Tripoliban és Homszban szállásolták őket el.

A migránsok különböző afrikai országokból és a Szaharától délre eső államokból származnak.

Líbia Moammer Kadhafi 2011-es megbuktatása és a diktátor halála óta káoszba süllyedt. Ezt használják ki a bevándorlók, akik Afrikából Európába szeretnének eljutni.

A szárazföldi migráció ugyanakkor a határzárak miatt alábbhagyott az elmúlt években. Az eddig beérkezett embertömeg ugyanakkor komoly problémát okoz a tagállamoknak.

A Bild információi szerint tavaly 23 milliárd eurós rekordszintre nőtt a német költségvetés bevándorlással kapcsolatos kiadása.

A német napilap szerint ez az összeg mintegy 2 milliárd euróval haladja meg az előző évi értéket. Ráadásul ez érték a teljes büdzsé csaknem 7 százaléka.

A médium megjegyzi, Berlin emellett további 4 milliárd eurót költött arra a mintegy 400 ezer családra, amelyek tagjait korábban már elismerte menekültként az állam.

Hír Tv

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Betiltanák a burka viselését egyes olasz településeken + videó

Betiltanák a burka viselését egyes olasz településeken + videó

Betiltanák a burka viselését egyes olasz településeken, ugyanis igen erőteljes iszlámosodási folyamatok zajlanak több városban. Az észak-olaszországi Monfalcone lakosainak 33 százaléka külföldi, főként bangladesi származású. Az olaszok lassan kivonulnak és átengedik a terepet a bevándorlóknak, akik meghatározó szerepre tesznek szert.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!