2022. 09. 26. Hétfő Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napirend előtti felszólalás - Orbán Viktor 23:50

Külföld

Berlin a családok helyett a migrációt támogatja

Miközben a magyar állam kétezermilliárd forintot fordít családtámogatásra, Berlin ennek az összegnek csaknem négyszeresét költi a migránsokra — derült ki a szövetségi pénzügyminisztérium hivatalos közléséből, amely szerint tavaly minden eddiginél többet, 23 milliárd eurót fordított a bevándorlásra.

  • Berlin a családok helyett a migrációt támogatja

A német adófizetőknek minden korábbinál többe, 23 milliárd euróba (körülbelül 7500 milliárd forint) került tavaly a tömeges bevándorlás és a migránsok eddig kevés eredményt hozó integrációjának kezelése – derült ki a szövetségi pénzügyminisztérium által közzétett jelentésből.

Csak összehasonlításként: ez Magyarország idei költségvetési kiadásainak egyharmadával egyenértékű, és csaknem négyszerese annak a pénznek, amint a magyar kormány inkább a családok támogatására költ.

A hivatalos adatok szerint Berlin csak a menekültstátussal rendelkező körülbelül egymillió bevándorló szociális juttatásaira több mint négymilliárd eurót (körülbelül 1300 milliárd forint) költött.

Vagyis egyenként négyezer eurót, aktuális árfolyamon 1,304 millió forintot kapott alanyi jogon minden migráns. A tartományok és a helyi önkormányzatok migrációs kiadásait ugyanakkor összesen hét és fél mil­liárd euróval (körülbelül 2400 milliárd forint) támogatták a szövetségi költségvetésből.

Ez az összeg megoszlott a menedékkérelmek elbírálásával összefüggő kiadások, például a bevándorlók lakhatásának biztosítása, valamint a beilleszkedést segítő programok és a gyermekellátási intézkedések között.

A migránsok lakhatására és regisztrációjára 1,6 milliárd euró (hozzávetőleg 521 milliárd forint); az integráció támogatására nagyjából kétmil­liárd eurót (652 milliárd forint) utaltak a tartományoknak integrációs célokra (például kurzusok), míg például a bevándorlók gyermekeinek ellátására további, hozzávetőlegesen egymilliárd euró (326 milliárd forint) ment el tavaly.

Mindez azért is érdekes, mert bár kevés szó esik róla, Németországban milliók fontolgatják, hogy elhagyják szülőhazájukat. Az elmúlt években végzett felmérések szerint ennek legfőbb oka, hogy a született németek közül sokan elégedetlenek anyagi helyzetükkel és úgy érzik, nem kapnak elég segítséget az államtól.

A német statisztikai hivatal szerint például 2017-ben 249 ezren hagyták el az országot. Igaz, a helyükre 167 ezren érkeztek, de a bevándorlási szaldó így is mínusz 82 ezer fő, azaz ennyivel csökken a német lakosság nem természetes úton.

Ennek ellenére Berlin továbbra is inkább a migránsokra költene. Az idei évben integrációs programokra pél­dául 4,7 milliárd eurót (körülbelül 1500 milliárd forint) szán a szövetségi kormány.

A bevándorlásra fordított összeg ugyan 2020-tól várhatóan csökkenni fog, de Olaf Scholz szociáldemokrata pénzügyminiszter tervei szerint még akkor is évi 1,2 milliárd eurót (körülbelül 391 milliárd forint) költenének majd a célra, ami egy-egy migránsra vetítve nagyjából egymillió forintnak felel meg minden naptári évben.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!