2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Külföld

Sok millió szavazatot írhattak Biden javára, gyorsan terjed a kór az Egyesült Államokban

A republikánus párt szerint újabb bizonyítékok vannak arra vonatkozóan, hogy tömeges választási csalásokra került sor az amerikai elnökválasztáson. Eközben továbbra is gyors ütemben terjed a koronavírus az Egyesült Államokban. Az egészségügyi ajánlásokat azonban sokan nem fogadják el, és a Hálaadás miatt több millió ember kelt útra, hogy felkeresse családtagjait.

  • Sok millió szavazatot írhattak Biden javára, gyorsan terjed a kór az Egyesült Államokban

Továbbra is 2 dologra fókuszál az amerikai közvélemény. A november 3-ai elnökválasztás végeredményére és a koronavírus-járvány elleni harcra.

A demokraták jelöltje már leendő kormányának tagjait nevezi meg, míg a hivatalban lévő elnök a választási csalások kivizsgálásának eredményére vár.

Donald Trump ügyvédje azt mondta, bizonyítékok vannak arra vonatkozóan, hogy több állam számos szavazókörében is törvénysértésre került sor.

Rudy Giuliani szerint Pennsylvaniában jogellenes volt a levélszavazás. Ezt az elnök is megerősítette, aki telefonon kapcsolódott be pátjának ülésébe.

"Kiszámoltuk, és most már tudjuk, hogy 682.770 szavazólap ékezett be postai úton Pennsylvania állam egyik megyéjébe és Philadelphiába. Azonban szavazatszámláláskor a republikánus párt képviselői nem lehettek jelen. A demokraták azt állítják, hogy a voksokat Joe Biden kapta, de ezt nem tudják alátámasztani. Vagyis azok a szavazatok érkezhettek Donald Trumpra is"

- mondta az elnök tanácsadója és jogi képviselője. 

Giuliani megjegyezte azt is, hogy esetenként nem is százezres, hanem milliós számban írhattak jóvá szavazatokat Biden javára.

Az Egyesült Államokban a pandémia a másik komoly téma. Világszerte ott tartják számon a legtöbb fertőzöttet és az országban hunytak el a legnagyobb számban a koronavírus következtében.

Egyetlen nap alatt több mint 2400 halottja volt a járványnak és mintegy 200 ezer új megbetegedést diagnosztizáltak a hatóságok.

A politikusok és az orvosok napok óta azt kérik, hogy a Hálaadást mindenki szűk körben ünnepelje, és ne menjen távoli országrészekbe családlátogatásra. Ugyanerre szólított fel mindenkit Joe Biden is.

"Az idei évben másképpen ápoljuk hagyományainkat! Ez a szokásainkra és az ünnepekre is vonatkozik. Hálaadáskor ezúttal maradjunk otthon! Tudom, milyen nehéz lemondani családi együttlétről, mégis ez most nagyon fontos"

- kérte az emberektől a politikus.

Bár a vírus megállíthatatlanul terjed az Egyesült Államokban, sokan nem tartják be az ajánlásoknak.

Ezt mutatja az is, hogy a hétvége óta mintegy 5 millió amerikai kelt útra Hálaadás alkalmából, ami biztosan nem járul hozzá a járványgörbe ellaposodásához.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!