2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Salvini: Választásokat kell tartani

Továbbra is az előrehozott választások mellett kampányol az olasz belügyminiszter. Matteo Salvini leszögezte: nincs más kiút a politikai válságból. Matteo Renzi volt kormányfő, a Demokrata Párt szenátora szerint azonban őrültség lenne szavazást tartani. Hozzátette: inkább ügyvezető kormányt kellene kinevezni. A legfrissebb felmérések szerint Salvini bevándorlásellenes pártja nyerhetné meg az előrehozott választást.

  • Salvini: Választásokat kell tartani

Tengerparti körútra indult az olasz belügyminiszter. Ezúttal a szicíliai Taormina homokos partján tűnt fel Matteo Salvini, a helyiek nagy örömére. Aki tehette közös fotót készítette a bevándorlásellenes politikussal. Nagyon nagyra értékelem, hogy Salvini az emberek rendelkezésére áll, foglalkozik az emberekkel. A dél olaszokat gyakran elfelejtik a politikusok - mondta ez a szicíliai nő

A Liga vezetője csütörtökön jelentette be, hogy összeomlott a kormánykoalíció és bizalmatlansági indítványt nyújtanak be Giuseppe Conte miniszterelnök ellen. Matteo Salvini világossá tette a mostani válságból egy kiút van az előrehozott választások kiírása. Ezt azonban a korábbi koalíciós partner az Öt Csillag Mozgalom és a Matteo Renzi vezette Demokrata Párt is ellenzi. Renzi őrültség nevezte az idő előtti voksolást. Szerinte a megoldás egy ügyvezető kormány lenne. A jogszabályok értelmében csak az államfő oszlathatja fel a parlamentet, és írhat ki előrehozott választásokat. 

Az olasz elnöké a felelősség. Számomra egyértelműnek tűnik, hogy ez a kormány már megbukott, nincs már koalíció. Ha valaki azt gondolja, hogy Renzi pártja és az Öt Csillag Mozgalom vezetheti Olaszországot, akkor az biztos napszúrást kapott. Az egyetlen őszinte, világos és demokratikus megoldás az, hogy szavazást tartunk és az olaszok az urnákhoz járulhatnak. Demokráciában élünk. A világ egyik legjobb dolgának kell lennie, ha az eberek szavazhatnak - hangsúlyozta Matteo Salvini

Giuseppe Conte kormányfő azt vetette Salvini szemére, hogy csak pártja növekvő népszerűségéből akar tőkét kovácsolni.

A legfrissebb felmérések szerint a bevándorlásellenes politikus pártja nyerné meg az előrehozott választást. A Ligára a lakosok 36%-a voksolna. A párt sikerét annak köszönheti, hogy Salvini szigorú menekültpolitikát hirdetett és erőteljesen lépett fel a civilszervezetekkel szemben. A belügyminiszter kitiltotta a kikötőkből a migránstaxikat.

Az NGO-k azonban ennek ellenére folyamatosan megpróbálnak bejutni az olasz felségvizekre. Több mint egy hete vesztegel a dél-olaszországi Lampedusa sziget közelében a Proactiva Open Arms hajója. A vízi járművön még a közelben nyaraló hollywood-i színész, Richard Gere is osztott élelmet és vizet a bevándorlóknak. A 69 éves művész közölte: véget kell vetni a Trumphoz és Salvinihez hasonlók menekült ellenes politikájának.

Válaszul Salvini közösségi oldalán azt írta: reméli a nagylelkű hollywood-i sztár mind 180 bevándorlót befogadja majd a villáiba. A politikus szerint az lenne a legjobb megoldás, ha a színész a migránsokat magángépén Hollywoodba vinné.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Néhány óra alatt összegyűjtötte az európai parlamenti választáshoz szükséges húszezer aláírást a Fidesz–KDNP - jelentette be a kormánypártok kommunikációs igazgatója. Menczer Tamás azt mondta: a munkát folytatják, a cél, hogy minél több emberhez jussanak el.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!