2020. június 6.,
szombat, Norbert, Cintia napja

Salvini: Elzavarjuk a kommunistákat

Magyar Nemzet

2019. október 19., szombat 19:35

A Liga vezetője beszédében elmondta: mintegy 200 ezren érkeztek az ország minden tájáról a Lateráni Szent János-bazilika elé, hogy közösen fejezzék ki nem tetszésüket a hatalmat a választók megkérdezése nélkül magához ragadó baloldali kormány ellen. Az egykori belügyminiszter arról is beszélt: olyan országot szeretne, amely nem azzal foglalkozik, hogy Angela Merkel német kancellár vagy a brüsszeli elit mit akar.

A tüntetésen felszólalt Giorgia Meloni, az Olasz testvérek pártelnöke is, aki arról beszélt: most mindenki arról beszél, hogy Törökország problémás, de Olaszország már hosszú ideje kifejezte emiatt az aggodalmát. – Hol voltak azok az emberek, akik most a kurdok miatt aggódnak akkor, amikor az Európában terjedő iszlamizációt bizonyító ügyekről beszéltünk vagy éppen arról, hogy Ankara az Iszlám Állammal kötött üzletet? – tette fel a kérdést Meloni.

Silvio Berlusconi, a Hajrá Olaszország! vezetője köszönetet mondott a demonstrálóknak, amiért jelenlétükkel adnak bizakodásra való okot arra vonatkozóan, hogy újra lehet jobboldali fordulat az olasz kormányban. Mint mondta, akkor lehetnek sikeresek, ha sikerül megszólítaniuk azt a hétmillió embert, aki a legutóbbi választásokon otthon maradt, mert az ő szavazatuk is szükséges „a kommunisták hatalomból való kiűzéséhez”.

Magyar Nemzet 

Kapcsolódó cikk: 

Salvini mögé sorakozott fel a jobboldal