2023. 06. 05. Hétfő Fatime napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Rijád szerint biztos, hogy Irán áll a támadás mögött

Szaúd-Arábia már biztos abban, hogy az olajfinomítók elleni drón támadást Irán hajtotta végre, Teherán azonban tagad. Az amerikai külügyminiszter leszögezte: Teherán háborús cselekményt követett el. Az amerikai elnök pedig bejelentette, hogy az Egyesült Államoknak számos eszköze van válaszlépésekre.

  • Rijád szerint biztos, hogy Irán áll a támadás mögött

Bemutatta az olajfinomítói ellen bevezetett drónok roncsait Szaúd-Arábia. A sivatagi királyság vezetése szerint egyértelmű, hogy a hétvégi akció mögött Irán áll. A támadásokért azonban a jemeni húszi felkelők vállalták a felelősséget, akik a Szaúd-Arábia által támogatott kormányerők ellen harcolnak. Ennek ellenére Rijád és Washington továbbra is Iránt hibáztatja, ugyanakkor Teherán visszautasítja a vádakat.

Donald Trump, az USA első embere leszögezte: az Egyesült Államok nem akar háborút Iránnal, de minden eshetőségre felkészül.

Rijád szerint az akció célja a térség destabilizálása volt, és az, hogy kárt okozzon a globális energiaellátásban, valamint a gazdaságban.

A hétvégi dróntámadás az Aramco szaúdi olajvállalat két terminálját, köztük a világ egyik legnagyobb olajfinomítóját érte.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Megemlékezések Erdélyben

Megemlékezések Erdélyben

A romániai magyarok sokszor naponta megküzdenek, hogy megőrizhessék identitásukat, nyelvhasználatukat. Erdély-szerte június 4-én rengeteg magyar megemlékezés erősíti meg az összetartozás érzését, de a Trianon okozta gyász közös feldolgozását is. Romániából Herrmann Endre tudósított.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!