2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Drónokkal támadták meg a szaúdi olajvállalat két üzemét

Kevesebb mint a felére csökkent Szaúd-Arábia napi olajkitermelése azután, hogy dróntámadás ért két szaúdi olajterminált. A merényletet a húszi lázadók vállalták magukra. A szervezet szóvivője szerint ez egy jogos válasz arra, hogy Szaúd-Arábia egy arab katonai koalíció élén hadjáratot folytat ellenük Jemenben. Az amerikai külügyminiszter szerint azonban Irán áll az akció mögött.

  • Drónokkal támadták meg a szaúdi olajvállalat két üzemét

A gyárakban a robbanások után két helyen is hatalmas tűz ütött ki. A támadás a Huraisz olajmező Bukjakban lévő feldolgozóüzemét érte, amely a világ legnagyobb nyersolaj-feldolgozó üzeme. Becslések szerint kapacitása eléri a napi hétmillió hordót.

Az akció miatt azonban kevesebb mint a felére csökkent átmenetileg a napi olajkitermelés Szaúd Arábiában.

A jemeni polgárháborúban harcoló húszi lázadók vállalták magukra a támadást, amelyet 10 drónnal hajtottak végre. A felkelők szóvivője bejelentette: így akartak bosszút állni azért, amiért a szaúdiak vezette katonai koalíció beavatkozik a jemeni háborúba a kormány oldalán.

Az Egyesült Államok szerint azonban nem a húszi lázadók állnak az akció mögött.

Teherán visszautasítja a vádakat, amelyeket óriási hazugságnak neveznek. Rijád közben légicsapást mért egy húszi katonai támaszpontra Jemen északi részén.

Szakértők szerint a dróntámadás csak még inkább kiélezi a feszültséget a térségben. A jemeni polgárháborúban már eddig is tízezrek vesztették életüket és milliók menekültek el otthonaikból.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!