2023. 05. 29. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Bayer show 08:05

Külföld

Drónokkal támadták meg a szaúdi olajvállalat két üzemét

Kevesebb mint a felére csökkent Szaúd-Arábia napi olajkitermelése azután, hogy dróntámadás ért két szaúdi olajterminált. A merényletet a húszi lázadók vállalták magukra. A szervezet szóvivője szerint ez egy jogos válasz arra, hogy Szaúd-Arábia egy arab katonai koalíció élén hadjáratot folytat ellenük Jemenben. Az amerikai külügyminiszter szerint azonban Irán áll az akció mögött.

  • Drónokkal támadták meg a szaúdi olajvállalat két üzemét

A gyárakban a robbanások után két helyen is hatalmas tűz ütött ki. A támadás a Huraisz olajmező Bukjakban lévő feldolgozóüzemét érte, amely a világ legnagyobb nyersolaj-feldolgozó üzeme. Becslések szerint kapacitása eléri a napi hétmillió hordót.

Az akció miatt azonban kevesebb mint a felére csökkent átmenetileg a napi olajkitermelés Szaúd Arábiában.

A jemeni polgárháborúban harcoló húszi lázadók vállalták magukra a támadást, amelyet 10 drónnal hajtottak végre. A felkelők szóvivője bejelentette: így akartak bosszút állni azért, amiért a szaúdiak vezette katonai koalíció beavatkozik a jemeni háborúba a kormány oldalán.

Az Egyesült Államok szerint azonban nem a húszi lázadók állnak az akció mögött.

Teherán visszautasítja a vádakat, amelyeket óriási hazugságnak neveznek. Rijád közben légicsapást mért egy húszi katonai támaszpontra Jemen északi részén.

Szakértők szerint a dróntámadás csak még inkább kiélezi a feszültséget a térségben. A jemeni polgárháborúban már eddig is tízezrek vesztették életüket és milliók menekültek el otthonaikból.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Putyin üzent Erdogannak

Putyin üzent Erdogannak

Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő török elnök újraválasztási győzelme önzetlen munkájának természetes eredménye - hangzott Vlagyimir Putyin orosz elnök üdvözlő távirata, amelyet vasárnap este tettek közzé a Kreml honlapján.
Recep Tayyip Erdogan bejelentette győzelmét

Recep Tayyip Erdogan bejelentette győzelmét

Recep Tayyip Erdogan török elnök vasárnap Isztambulban az elnökválasztás részeredményeire alapozva bejelentette győzelmét, és köszönetet mondott minden állampolgárnak, aki az elkövetkező öt évre is rá bízta az ország irányítását.
Orbán gratulált Erdogannak

Orbán gratulált Erdogannak

Gratulálok az elnök úrnak a megkérdőjelezhetetlen választási győzelméhez” – írta Orbán Viktor miniszterelnök a Twitter-mikroblogon. A magyar kormányfő török nyelven is kifejezte gratulációját.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!