2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Rettegnek a lakosok, hogy őket is elviszik a frontra harcolni

Exkluzív felvételeket és interjúkat készített a TV2 stábja a kárpátaljai kényszersorozásról. Mióta az ukrán elnök bejelentette, hogy le kell cserélni a fronton egy éve szolgáló fáradt katonákat, az utcáról bárkit behívhatnak és el is visznek a seregbe, a magyarokat pedig sokszor rögtön a frontra vezényelik.

  • Rettegnek a lakosok, hogy őket is elviszik a frontra harcolni

Kárpátalján a hadköteles férfiak attól rettegnek, hogy ha kiteszik a lábukat a házból, őket is elviszik a frontra harcolni.

Aki tehette, még időben külföldre szökött családjával, de sokan bujkálni kényszerülnek. Egyes hírek szerint kitöltetlen behívók lapulnak a katonák zsebében arra az esetre, ha kiszemelnek valakit. Már az iskolákban és munkahelyeken is arra kényszerítik az embereket, hogy vonuljanak be a seregbe.

Egyes beszámolók szerint még a mentőautókat is megállítják hogy megnézzék, kik utaznak benne. Sőt, már a 16 éves fiúkat is lajstromba veszik.

A beregszászi kistérségből eddig a lakosság 23 százaléka menekült el.

Az én férjem tegnap előtt volt az orvoshoz, mert gyomoridege van, gyógyszereket írtak ki neki, mert ő már nem bírja ezt a bezártságot.

- mesélte egy asszony. Medve Ibolya azt is elmondta, hogy folyamatosan írják össze a 16 év és 60 év közötti férfi lakosokat. Ibolya fia így jobbnak látta inkább elmenekülni az országból. A besorozásban pedig az önkormányzatoknak is részt kell venniük.

A hivatalos adatok szerint eddig 12 magyar áldozata van az orosz-ukrán háborúnak. Az elhunytak pontos száma azonban hadititok.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Robert Fico állapota lassan, de továbbra is javul

Robert Fico állapota lassan, de továbbra is javul

Közben a TASR közszolgálati hírügynökség jelentése szerint Juraj Blanár külügyminiszter megerősítette, hogy ő fogja helyettesíteni Robert Ficót az ukrajnai helyzettel kapcsolatban júniusban, Svájcban rendezendő konferencián.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!