2023. 03. 31. Péntek Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Egy magyar áldozat temetése Kárpátalján

A hivatalos hírforrások szerint már 12 magyar áldozata van az orosz-ukrán konfliktusnak. A TV2 stábja részt vehetett az egyik katona temetésén, Kárpátalján. A riporter az elhunyt testvérével is találkozott, aki a frontról érkezett a búcsúztatóra.

  • Egy magyar áldozat temetése Kárpátalján

A fronton a boldogság az, hogy túléltél egy napot, hogy életben maradtál - ezt mondta a TV2-nek az egyik, ukrán fronton harcoló magyar katona. Bobik Viktória a testvére temetésére kapott egy nap eltávozást a harctérről.

A hivatalos adatok szerint eddig 12 magyar áldozata van az orosz-ukrán háborúnak. Az elhunytak pontos száma azonban hadititok. Viktória testvérének temetésére a halála után 3 hónappal került sor.

A gyerekeknek pszichológus segít feldolgozni a traumát, a légiriadók idején pedig próbálják elterelni a figyelmüket.

Szabó Zsanett férjét is besorozták, akit rögtön a háború elején elvittek szolgálatra és jelenleg is a fronton harcol.

Tudunk minden nap pár szót váltani, igaz a térerő nagyon gyenge, úgyhogy akadozik, egyelőre jól van, hál' Istennek biztonságos helyen van, most átvezényelték egy másik helyre szakácsnak tanulni, de mondta, hogy volt olyan helyzetben, amikor bizony menekülniük kellett.

Amióta Volodimir Zelenkszkij bejelentette, hogy le kell cserélni a fronton 1 éve szolgáló fáradt katonákat, az országban kényszerbesorozás kezdődött. Ez azt jelenti, hogy az utcáról bárkit behívhatnak és el is visznek a seregbe, a magyarokat pedig sokszor rögtön a frontra vezényelik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szili Katalin csatlakozik a KDNP-hez

Szili Katalin csatlakozik a KDNP-hez

Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó Kereszténydemokrata Néppártba (KDNP) történő belépését jelentette be a kisebbik kormánypárt elnöke pénteken Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Nőnek vallják magukat a spanyol rabok, hogy másik szárnyba kerüljenek

Nőnek vallják magukat a spanyol rabok, hogy másik szárnyba kerüljenek

Egyre több transz nemű rab lehet Spanyolországban. A büntetés-végrehajtási intézmények attól tartanak, hogy a férfi elítéltek közül egyre többen próbálják meg kihasználni a 16 éves kortól szabad nemváltást biztosító új transztörvényt, hogy átkerüljenek a lazábban őrzött női börtönökbe. A HírTV-t Spanyolországból Tóth Brigitta tudósította.
Orbán Viktor a Vatikánba utazott

Orbán Viktor a Vatikánba utazott

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Rómában lerótta kegyeletét Karl-Joseph Rauber bíboros-érsek, egykori budapesti apostoli nuncius ravatalánál - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!