2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Külföld

Egy magyar áldozat temetése Kárpátalján

A hivatalos hírforrások szerint már 12 magyar áldozata van az orosz-ukrán konfliktusnak. A TV2 stábja részt vehetett az egyik katona temetésén, Kárpátalján. A riporter az elhunyt testvérével is találkozott, aki a frontról érkezett a búcsúztatóra.

  • Egy magyar áldozat temetése Kárpátalján

A fronton a boldogság az, hogy túléltél egy napot, hogy életben maradtál - ezt mondta a TV2-nek az egyik, ukrán fronton harcoló magyar katona. Bobik Viktória a testvére temetésére kapott egy nap eltávozást a harctérről.

A hivatalos adatok szerint eddig 12 magyar áldozata van az orosz-ukrán háborúnak. Az elhunytak pontos száma azonban hadititok. Viktória testvérének temetésére a halála után 3 hónappal került sor.

A gyerekeknek pszichológus segít feldolgozni a traumát, a légiriadók idején pedig próbálják elterelni a figyelmüket.

Szabó Zsanett férjét is besorozták, akit rögtön a háború elején elvittek szolgálatra és jelenleg is a fronton harcol.

Tudunk minden nap pár szót váltani, igaz a térerő nagyon gyenge, úgyhogy akadozik, egyelőre jól van, hál' Istennek biztonságos helyen van, most átvezényelték egy másik helyre szakácsnak tanulni, de mondta, hogy volt olyan helyzetben, amikor bizony menekülniük kellett.

Amióta Volodimir Zelenkszkij bejelentette, hogy le kell cserélni a fronton 1 éve szolgáló fáradt katonákat, az országban kényszerbesorozás kezdődött. Ez azt jelenti, hogy az utcáról bárkit behívhatnak és el is visznek a seregbe, a magyarokat pedig sokszor rögtön a frontra vezényelik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!