2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Resperger István szerint legalább 150 ezer halottja lehet már Ukrajnának

„Ukrajna az elkövetkező 15 évben nem lesz a NATO-tagja, erre a fejemet teszem” – jelentette ki a magyar ezredes.

  • Resperger István szerint legalább 150 ezer halottja lehet már Ukrajnának

Resperger István a felvidéki Füleken tartott előadást, ahol elmondta, véleménye szerint még legalább másfél évtizedig biztosan nem lesz Ukrajna a NATO tagja - írta meg a Mandiner.

Az ezredes a híres norvég Kjerag sziklával jellemezte a háborúban álló országot:

a kelet nem tudja elengedni, a Nyugat nem tudja befogadni.

„Jelenleg Ukrajna csődhelyzetben van: 17 millió ember elhagyta az országot, vagy az országon belül ment el másik helyre, már a hiteleket sem tudják törleszteni, körülbelül 180 milliárd dollárjában van a Nyugatnak az, hogy Ukrajna létezik és harcol” – jellemezte a helyzetet az ezredes.

Hozzátette azonban, hogy az elmúlt másfél évben az egyre fokozódó orosz támadások miatt Oroszország még a saját kisebbsége által lakott térségekben is elvesztette a szimpátiát saját maga felé a helyiek körében.

Rátérve a jelenlegi katonai helyzetre az ezredes kifejtette: az 550. napon körülbelül ugyanaz a helyzet, mint az ötszázadikon. 

„Van egy 1000 kilométeres arcvonal, ebben közel 300-300 ezer harcos feszül egymásnak. Két nagyobb csoportosítás van: van az ukránoknak körülbelül 10 dandára, amivel szeretnének áttörni ezen a három-négylépcsős orosz védelmi rendszeren. Az oroszok egy kisebb haderőt vontak össze az északi területen Kupjanszk irányába, ez egy tehermentesítő támadás” – elemezte a helyzetet Resperger, aki konkrét számokról is beszélt.

Elmondta, hogy jelen pillanatban a legóvatosabb becslések szerint is 150 ezer halottja van Ukrajnának, 450 ezer a sebesültek száma, amiből 150 ezer soha nem fog járni. Az orosz oldalon szerinte nagyjából 100 ezer halott és 300 ezer sebesült az eddigi mérleg.

Borítókép: Ludovika.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!