2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Külföld

Rendőrökkel csaptak össze a tüntetők

Ingyenes tömegközlekedést követelő tüntetők csaptak össze a rendőrökkel Sao Paulóban. A demonstrálók szerint a városvezetés a korrupció miatt kieső bevételeket próbálja pótolni a növekvő jegyárakkal. Brazíliában június óta tartanak a tiltakozások a rossz minőségű közszolgáltatások miatt.

Elég volt a közlekedési maffiából – hirdetik az ingyenes tömegközlekedést követelő tüntetők Sao Paulóban. Az ellen tiltakoznak, hogy a legnagyobb brazil városban a tömegközlekedési hatóságok a jegyárak emelésével próbálják pótolni a korrupció miatt elfolyó bevételeket.


A mintegy ezer fiatal először csak békésen vonult. Nem sokkal később viszont néhányan kiváltak a tömegből, kukákat gyújtogattak, majd betörtek a városháza épületébe. Ekkor érkeztek meg a rohamrendőrök, akik könnygázzal kezdték szétzavarni a randalírozókat. Brazíliában június óta rendszeresek a hasonló tiltakozások többek közt a rossz minőségű, de drága közszolgáltatások miatt. A kezdetben több tízezres tömegdemonstrációk mára néhány száz fős tiltakozásokká szelídültek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!