2020. június 2.,
kedd, Kármen, Anita napja

Rabszolgának viszi Olaszországba a migránsokat a maffia

Hír TV

2019. július 14., vasárnap 18:28

A Washington Post értesülése szerint a nigériai maffia, szövetkezve olasz “kollégáikkal” jelentősen hozzájárul menekültválság erősödéséhez Olaszországban. A két bűnszervezet együttműködése mindkét félnek előnyös, hiszen a nigériaiak jelentős pénzt szednek be az általuk Európába csempészett illegális bevándorlóktól, míg az olaszok esetében a migránskereskedelem most sokkal jövedelmezőbb, mint a kábítószer-biznisz - számolt be a PestiSrácok.

A Washington Post cikke szerint az olaszországi nigériai maffia olyan, mint egy polip. A fekete afrikaiak fontos szerepet játszanak az országban a menekültválság fokozásában. Elsősorban az afrikai emberek Európába irányuló csempészetét szervezik, az olasz maffia nemzetközi kábítószer-terjesztő hálózatának segítségével. Az eljárás nem bonyolult, de mindkét szervezetnek szép hasznot hajt. Ez állítólag nagyobb üzlet, mint a kábítószer.

A FOLYAMAT

A folyamat úgy néz ki, hogy a nigériai (vagy más afrikai) embereket becsempészik Olaszországba, “leadják” őket a regisztrációs központokba vagy gyűjtő táborokba. Innen az “ügyintézést” átveszi az olasz maffia, és a menekülteket közvetlenül a saját szolgálatukba fogadják:

a nők prostituáltak lesznek az olasz városokban, a férfiak pedig drogcsempészek, vagy kvázi rabszolgák 

- írja a lap a Guardian értesüléseire hivatkozva.

Az Olaszországba érkező illegális bevándorlóknak nincs más választásuk, mint hogy a maffia szolgálatába álljanak: minden nigériai nő, az Olaszországba való átkelés után, átlagosan 60 000 eurós adóssággal rendelkezik, amit általában szexrabszolgaként kell ledolgoznia. A Guardian azt állítja: egyszer fizetnek Nigériában a toborzóknak, egyszer a csempésznek és a Nigéria banda tagjainak, akik aztán megfizetik a nápolyi maffiát, a Camorra-t vagy más bűnözői csoportokat ahol majd a nők prostituáltakként fognak dolgozni, a férfiak pedig kábítószer-futárként.

TELJESEN KIÉPÍTETTÉK AZ APPARÁTUST

Egy, az Európai Bizottság által végzett vizsgálat során egy olasz EP-képviselő elmondta :

Olaszországban, egészen pontosan Torinóban, a nigériai maffia (különösen az Eiye és a Maphite nevű bandák) teljes apparátust építettek ki az illegális bevándorlók megfélemlítésére és irányítására, ezzel kényszerítve őket arra, hogy kábítószer-kereskedőkként működjenek.

Ez a bűnözői hálózat, egy szigorú, hierarchikus tekintélyelvű rendszer, ahol mindenkinek megvan a pontos feladatköre és a tagok havi kompenzációt kapnak a hierarchiában betöltött pozíciójuktól függően. A végrehajtói apparátus fenntartása mellett a maffia módszerei közé tartozik még a Nigériában hagyott családok elleni erőszak és megtorlás, mint a megfélemlítés egyik leghatásosabb eszköze.

KÖLCSÖNÖSEN ELŐNYÖS ÜZLET

Cesare Sirignano, a Nemzeti Anti-Maffia Igazgatóság tisztviselője elmondta, az olasz maffia elviseli az olaszországi nigériai maffiát, mivel az hajlandó nyeresége egy részét nekik adni.

Amíg ez így marad, a nigériai bandák jelenléte nem jelent problémát az olasz maffiacsoportok számára

– mondta.

Érthető tehát, hogy miért játszik össze az olasz maffia a nigériaival, hiszen előbbi szinte kifogyhatatlan emberanyaghoz jut, akiket aztán felhasználhat illegális üzelmeihez, míg az utóbbi egyfajta modern rabszolga-kereskedőként “piacot talált az árujának”. Hogy mindez nem kevés anyagi haszonnal is jár, az kétségtelen: a Guardian értesülései szerint az egyik elfogott maffiavezér például azzal dicsekedett a hatóságoknak, hogy a migránsokkal való bizniszelés sokkal jövedelmezőbb, mint a drogcsempészet.

PestiScrácok