2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Putyin szerint az ukrán hadsereg képtelen áttörni az orosz védelmet

Az orosz elnök szerint az ukrán offenzívát megfékezték, Kijev nem tudott sikereket elérni. Eközben a védelmi miniszter kijelentette: az orosz csapatok is kazettás bombákat fognak használni, ha az Egyesült Államok ilyen fegyverekkel látja el Ukrajnát.

  • Putyin szerint az ukrán hadsereg képtelen áttörni az orosz védelmet

"Az ellenség minden kísérlete, hogy áttörje a védelmünket meghiúsult, habár még a stratégiai tartalékaikat is felhasználták. Nem tudtak sikereket elérni a teljes offenzíva során." - mondta az orosz elnök.

Moszkva szerint az ukrán csapatok hiába indítottak támadást a fronton számos pontján, áttörést azonban nem tudtak elérni a hétvégén. Az orosz hadsereg szerint számos ukrán harcjárművet kilőttek és csapást mértek az ukrán tüzérségre is.

Szakértők szerint az Egyesült Államokból érkező kazettás bombák csekély előnyt jelenthetnek majd az ukránok számára a harcmezőn, ugyanakkor viszont az oroszokat is hasonló fegyverek bevetésére ösztönözhetik ezzel.

"Amennyiben az Egyesült Államok kazettás bombákkal látja el Ukrajnát, az orosz hadsereg is kénytelen lesz hasonló fegyvereket bevetni, hogy ellensúlyozza az ukránok eszközeit. Vannak kazettás bombáink, és hatékonyabbak, mint az amerikaiak." - jelentette ki az orosz védelmi miniszter.

Közben újabb Wagner harcosok érkeztek Fehéroroszországba. A felvételen látható konvoj a lengyel hírszerzés szerint Dél-Oroszországból tartott Belaruszba, ami a zsoldoscsoport új álláspontja lesz.

A Wagner veterán harcosainak már találtak is új feladatot: a fehérorosz katonák kiképzésében segédkeznek majd.

A Wagner veterán harcosainak már találtak is új feladatot: a fehérorosz katonák kiképzésében segédkeznek majd.

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!