2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Radar ráadás 00:05

Külföld

Putyin elutasítja a civilek elleni bűncselekményeket

Semmi sem igazolja a civilek, főleg a gyerekek és nők elleni bűncselekményeket – jelentette ki Volgográdban Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök a erről azután nyilatkozott, hogy az utóbbi napokban végrehajtott két merényletet követően helyi és körzeti vezetőkkel tárgyalt a városban uralkodó biztonsági helyzetről.

Még sötét volt, amikor az orosz elnök elhelyezte az emlékezés virágait az egyik volgográdi merénylet helyszínén és felkereste a helyi kórházat, ahol a túlélők egy részét ápolják. Vlagyimir Putyin titokban, szinte az éj leple alatt érkezett Volgográdba, útjáról az orosz közvéleményt is csak késve értesült. Szakértők szerint erre a politikus biztonsága érdekében volt szükség. Az orosz elnök Volgográdba, vagyis a volt Sztálingrádba utazása előtt Habarovszkban mondta el újévi beszédét, amelyben a terrorizmus teljes megsemmisítését ígérte. Putyin a volgográdi helyi és körzeti vezetőkkel elég szokatlan időben, reggel hat órakor találkozott.

„Az itt elkövetett bűncselekmény, vagyis inkább a bűncselekmények miatt érzett elkeseredéshez nem szükséges további kommentár. Nem fontos, hogy mi motiválta az akciókat, nem igazolhatja semmi a civilek elleni bűncselekményeket, főleg ha nőkről és gyermekekről van szó” – mondta Putyin.


A megbeszélés részleteit nem hozták nyilvánosságra. Az orosz kormány a történtek után a rendvédelmi alakulatok több mint ötezer tagját vezényelték az egymillió lakosú városba, ahol a vasárnapi és hétfői öngyilkos merényletekben 34-en haltak meg, több mint százan megsebesültek. Egy októberi volgográdi támadásban további 37 ember vesztette életét. Volgográd fontos közlekedési csomópont, innen indulnak a déli, muszlim többségű tagköztársaságokba vezető utak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!