2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Külföld

Példátlan pusztítást okozott Kanadában a Fiona hurrikán

Példátlan pusztítást okozott Kanada atlanti partvidékén a Fiona hurrikán, hónapokig fog tartani a kiterjedt károkat szenvedett létfontosságú infrastruktúra újjáépítése - mondta vasárnap Bill Blair kanadai katasztrófavédelmi miniszter.

  • Példátlan pusztítást okozott Kanadában a Fiona hurrikán

"Úgy gondolom, arányaiban párját ritkítja a kiterjedése annak, amivel meg kell birkóznunk" - közölte Blair a Reuters hírügynökségnek telefonon nyilatkozva, mikor arról kérdezték, hogy vonjon párhuzamot az Új-Skócia tartományban található Halifax városának térségét 2019-ben feldúló Dorian viharral.

"Úgy vélem, feltehetően több hónapnyi munkára lesz szükség ahhoz, hogy legalább részben helyre tudjuk állítani a létfontosságú infrastruktúrát - épületeket, házakat, a közösségi központok és iskolák szél által letépett tetőit" - fűzte hozzá.

A Fiona hurrikán helyi idő szerint szombat este érte el Kanada keleti részét, ahol az időjárás okozta károk miatt Új-Fundland és Labrador, valamint Québec tartományban több százezren maradtak áram nélkül. Több település lakóit evakuálni kellett, a Szent Lőrinc-öbölben több szigeten is lakóházakat és épületeket sodortak magukkal a hullámok.

Justin Trudeau kanadai kormányfő szombat éjjel közölte, hogy a kanadai hadsereget is bevetik a hurrikán által okozott pusztítás rendbehozatalához.

Kanadában egyébként ritkán fordulnak elő hurrikánok, részben, mert a hidegebb, északi vizeken nincs mi táplálja őket.

Borítókép: GettyImages

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!