2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Ötéves kisfiút gyilkolt meg egy fekete férfi, a mainstream média hallgat róla

Alig egy hete egy afroamerikai férfi agyonlőtte a szomszédban bicikliző ötéves – fehér – kisfiút, a mainstream média azonban hallgat a kegyetlen gyilkos bőrszínéről. Az amerikai konzervatívok körében nagy felháborodást váltott ki a média hamissága: őszintén szólva nem akarok egy olyan univerzumban élni, ahol egy bedrogozott 46 éves bűnöző halála nagyobb figyelmet érdemel, mint valaki, aki fegyvert tart egy ötéves fejéhez, és meghúzza a ravaszt – írta egy Twitter-felhasználó George Floydra, illetve a május végi rendőri túlkapásban elhunyt férfi halála miatt kialakult globális hisztériára utalva.

  • Ötéves kisfiút gyilkolt meg egy fekete férfi, a mainstream média hallgat róla

Napok óta lázban tartja az amerikai közvéleményt egy ötéves kisfiú esete, aki múlt vasárnap biciklizés közben lőttek fejbe. Az észak-karolinai Wilson városában élő Cannon Hinnanttal a család szomszédja, Darius Sessoms végzett eddig ismeretlen okokból. A kisfiú édesapjával, Austin Hinnanttal szívszorító riportot közölt a CNN amerikai hírtelevízió helyi leányvállalata, a WRAL. Az apa beszámolója szerint éppen otthon tartózkodott, amikor a lövés eldördült, kifutott az utcára, hogy karjába emelje a sérült gyermeket, miközben torka szakadtából kiabált segítségért. – Valaki segítsen megmenteni a fiamat – kiáltottam,

s amikor felnéztem, a szomszédunkat, Darius Sessomst láttam, ahogy fegyverrel a kezében, ingerülten őrjöngve áll az udvarában. Néztem őt, miközben magamhoz öleltem a fiamat, s éreztem, hogy elönt a düh, de képtelen voltam otthagyni a fiamat. Csak Cannonnal akartam lenni

– fogalmazott a megtört férfi. A kisfiút azonnal egy közeli kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

Nem számít a bőrszín?

A rendőrséget Hinnant menyasszonya riasztotta, és bár Sessoms elmenekült a helyszínről, a Wilson rendőrség egy közeli utcában megtalálta a gyilkos fegyvert, nem sokkal később pedig a húszas évei közepén járó elkövetőt is előállították. A sokkoló eset egyébként az egész Egyesült Államokban óriási indulatokat kavart, és a fősodratú médiában is számos riport készült az eseményekről,

ugyanakkor – a Fox News kivétel – arról az összes vezető sajtóorgánum elfelejtett beszámolni, hogy az elkövető afroamerikai.

Felháborodtak a konzervatívok

Az amerikai konzervatív közösség köreiben nagy felháborodást váltott ki a média hallgatása, ezért a közösségi hálózatokon – elsősorban a Twitteren – kampányt is indítottak, hogy rávilágítsanak:

a mainstream média számosan figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy az ötéves kisfiút egy afroamerikai lőtte halálra, méghozzá azért, hogy az egész országot sokkoló esetet az emberek még véletlenül se kapcsolják össze a George Floyd meggyilkolása óta megállíthatatlanul dübörgő faji narratívával

– írta a Snopes nevű, magát tényellenőrző portálként meghatározó híroldal. A Twitteren egy magát keresztényként meghatározó – afroamerikai – férfi a következőképp kommentálta az amerikai média hallgatását:

őszintén szólva nem akarok egy olyan univerzumban élni, ahol egy bedrogozott 46 éves bűnöző halála nagyobb figyelmet érdemel, mint valaki, aki fegyvert tart egy ötéves fejéhez, és meghúzza a ravaszt.

A mainstream média egyébként azzal az indokkal utasítja el a konzervatív vádakat, hogy a kisfiú gyilkosát röviddel az eset után már le is tartóztatták, az ügy ezért már nem igényel további kommentárt. A Twitteren ugyanakkor sokan felhívják a balliberális médiumok és az azok védelmére sietők figyelmét: a George Floyd nyakán térdepelő rendőrt is azonnal letartóztatták, mégis, még hónapokkal az eset után is a rendőri túlkapásra hivatkozva rombolnak az utcákon, a feketéknek egyenlő jogokat követelve.

Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz

Az idei európai parlamenti (EP-) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!