2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Külföld

Öt embert megölt egy izraeli rakéta

Öten meghaltak Gázában egy izraeli rakéta szétszerelése közben. Az áldozatok között van egy olasz újságíró is. A zsidó állam és a Hamász közötti tűzszünet szerda éjjel jár le. Kiszivárgott hírek szerint egyelőre nem közeledtek az álláspontok, ami a harcok újjáéledését valószínűsíti.

Izraeli tankok várakoznak a gázai határ közelében kedd reggel. A zsidó állam hamarosan ismét bevetheti a hadseregét, mivel továbbra sem vezettek eredményre a béketárgyalások, a tűzszünet pedig szerda éjjel lejár.

Az izraeli védelmi miniszter lehetségesnek tartja a harcok kiújulását. Erre utalt a zsidó állam külügyminisztere is, aki szerint meg kell dönteni a Hamász hatalmát. „Ha nem szabadulunk meg a Hamásztól, akkor nem tudunk kielégítő megállapodást elérni, sem biztonsági, sem diplomáciai szempontból” – mondta Avigdor Lieberman.

A 2006-ban demokratikus úton hatalomra kerülő radikális palesztin szervezet nem enged. Továbbra is a gázai blokád megszüntetését, a kikötők és a repülőtér megnyitását, valamint a palesztin foglyok szabadon engedését kéri a zsidó államtól. Bár a blokád feloldását az ENSZ menekültügyi hivatala is támogatja, erre Izrael nem hajlandó, biztonsági okokra hivatkozva.

Közben Venezuela tizenkét tonna élelmet, gyógyszert, ruhát és egyéb árucikket küld a Gázai övezetbe. A kapcsolatok erősítésére a dél-amerikai országba érkezett a palesztin külügyminiszter, aki utalt arra, hogy az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának háromtagú bizottsága vizsgálja majd az izraeli állítólagos háborús bűnöket. „Bízunk abban, hogy ez a bizottság mindent megtesz majd, és megmutatja, hogy Izrael háborús és emberiesség elleni bűnöket követett el a palesztin emberek ellen a Gázai övezetben” – mondta Riad al-Malki.

Az izraeli hadműveletben eddig 1939 palesztin halt meg, köztük több mint kétszáz nő és több mint négyszáz gyermek. A történtek miatt Brazília, Chile, Peru, Ecuador és Bolívia visszahívta izraeli nagykövetét. Venezuela már 2009-ben megszakította diplomáciai kapcsolatait a zsidó állammal.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Meghívott vendégeinkkel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikeréről, a Csinibabáról beszélgettünk, melynek népszerűsége a mai napig töretlen, egyes mondataiból szállóigék lettek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!