2020. május 25.,
hétfő, Orbán napja

Összeütközött egy távolsági busz és egy tartálykocsi

MTI

2019. január 22., kedd 10:21

Legalább 27 ember meghalt Pakisztán déli részén egy távolsági busz és egy tartálykocsi összeütközése következtében – közölték kedden helyi tisztviselők.

A baleset a Karacsi kikötőváros közelében fekvő Hub településnél történt előző nap késő este - mondta az egyik tisztségviselő, Sabbir Mengál. A busz 33 emberrel tartott a délnyugati Beludzsisztán tartományba, amikor frontálisan összeütközött egy tartálykocsival.

Mindkét jármű kiégett, az áldozatok felismerhetetlenné váltak, ezért DNS-vizsgálattal fogják őket azonosítani. Négy embert egy karacsi kórházba szállítottak.

Pakisztánban az utak és a járművek rossz állapota, valamint a közlekedési szabályok be nem tartása miatt sok a baleset. A kormány adatai szerint évente több mint ötezren halnak meg.

Másfél éve, 2017 júniusában egy tartálykocsi felborult majd kigyulladt Kelet-Pakisztánban. A környékbeli emberek a helyszínre gyűlve elkezdték összegyűjteni a tartályból kifolyó üzemanyagot, de egy szikra lángra lobbantotta azt, és a tűzben több mint kétszázan meghaltak.

(Kezdőkép: twitter.com/BHROrganization)